Hong Kongit hankkinut Rusta haluaa kasvaa Tampereella – Neuvottelut käynnissä "muutamasta" liikepaikasta

Kauppa: Hong Kongit itselleen hankkinut ruotsalainen tavarataloketju näkisi Tampereen kaupunkiseudulla yhteensä 4–5 Rustaa

Rustan maajohtaja Tommy Dolivo uskoo kasvuun myös Tampereen seudulla. Rusta
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Suomessa voimakasta kasvua hakevalla ruotsalaisella tavarataloketju Rustalla on isot kasvusuunnitelmat myös Tampereen seudulla.

Kevään aikana loputkin Hong Kongit Rusta-nimen alle muuttanut tavarataloketju on kertonut tavoittelevansa Suomen tavaratalojensa määrän kaksinkertaistamista.

– Meillä on suuri intressi Tampereen alueen myymäläverkoston kehittämiseen, tiivistää Rustan Suomen maajohtaja Tommy Dolivo.

Maajohtajan mukaan 4–5 Rustaa Tampereen kaupunkiseudulla on realistinen suunnitelma. Keskusteluja on käynnissä ”muutamasta” uudesta liikepaikasta.

Tällä hetkellä kaupunkiseudulla on Hong Kongeista Rustiksi muuttuneet myymälät Kangasalan Lentolassa ja Pirkkalan Partolassa. Maajohtajan mukaan Rustalla on suunnitelmia eri puolilla Tamperetta.

– Tampereella on selkeä kaupunkialue ja aluekeskittymiä siinä ympärillä. Nykyisten Partolan ja Lentolan viime aikojen kehitykseen olemme hyvin tyytyväisiä.

Toivon, että Tampereen seudulla nähtäisiin avauksia jo ensi vuoden aikana.

Dolivon mukaan uuden tavarataloketjun brändäystyö viivästyi kesken tulleesta koronaepidemiasta, mutta kauppa on käynyt hyvin.

Rustan tuotevalikoima, jossa yhdistyivät Rustan omat vahvuudet sisustus- ja sesonkituotteet sekä Suomen tavarataloihin poikkeuksina jääneet Hong Kongin vetovoimatekijät puutarha- ja kalastusosastot ovat kaikki vetäneet hyvin koronaviikkoinakin.

– Samanlaista toimijaa ei Suomessa tällä hetkellä ole. Pystymme puhuttelemaan asiakkaita liikkeissä inspiraation kautta. Suurten ostomäärien ja väliportaiden puuttumisen takia pystymme pitämään hinnat edullisina, kehuu maajohtaja Dolivo.

Ruotsalainen Rusta Ab osti yrityssaneeraukseen joutuneen Hong Kongin toukokuussa vuonna 2018.

Rustan liikevaihto yli 650 miljoonaa euroa vuodessa ja tavarataloja yli 160 Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Saksassa.

– Toivon, että Tampereen seudulla nähtäisiin avauksia jo ensi vuoden aikana, lupaa Dolivo.

Suomessa on tällä hetkellä 25 Rustaa. Syksyn aikana uudet avataan Kajaaniin, Kirkkonummelle ja Lohjalle.

Kommentoi

Mainos: Pirkanmaan Osuuskauppa

Kuka olet ilman titteliäsi? Ihmisten työpaikan mallit kertovat

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut