Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin voit saada Tampereen kaupungin mukaan joukkorahoituskampanjaasi – "Kaupunki haluaa tukea omaehtoista toimintaa, jota tehdään yhteiseksi hyväksi"

Tamperelaisilla yhdistyksillä ja työryhmillä on mahdollisuus saada Tampereen kaupunki yhdeksi joukkorahoituskampanjansa rahoittajista tänä syksynä. Mun Tampere -joukkorahoituksen piiriin voi hakeutua kampanjalla, jolla kerätään rahaa iloa, viihtyisyyttä tai yhteisöllisyyttä tuovaan uudenlaiseen toimintaan.

Kaupunki tarjoaa tukea, näkyvyyttä sekä ehdollisen rahoituslupauksen: menestyvä joukkorahoituskampanja saa kaupungin yhdeksi rahoittajakseen. Hakuaika on 17.8.–4.10.2020.

– Kaupunki haluaa kannustaa tamperelaisia aktiivisuuteen ja tukea omaehtoista toimintaa, jota tehdään yhteiseksi hyväksi. Kampanjojen rahoittamiseen on varattu kaikkiaan 30 000 euroa, kertoo suunnittelija Lilli Siikasmaa.

Mun Tampere -joukkorahoitusta voivat hakea tamperelaiset yhdistykset, yhteisöt ja työryhmät. Mukaan voi hakea joko käynnissä tai suunnitteluvaiheessa olevalle joukkorahoituskampanjalle, jolla kerätään rahaa iloa, viihtyisyyttä tai yhteisöllisyyttä tuovalle kertaluonteiselle tapahtumalle tai hankkeelle. Rahoitusta ei saa voittoa tavoittelevalle tai yritystoimintaan liittyvälle toiminnalle.

Joukkorahoitukseen mukaan valitut saavat Tampereen kaupungilta ehdollisen rahoituslupauksen. Mikäli kampanja on kerännyt 60 prosenttia minimitavoitteestaan 13.12.2020 mennessä, tulee kaupunki mukaan rahoittajaksi 40 prosentin osuudella tai korkeintaan 5 000 eurolla.

Toimijat saavat kaupungilta rahoituslupauksen lisäksi muutakin tukea. Kampanjat saavat näkyvyyttä kaupungin tiedotteissa ja sosiaalisessa mediassa sekä kampanjoja varten avattavalla omalla Mun Tampere -sivustolla Mesenaatti.me-yhteisörahoituspalvelussa. Toimijoita tuetaan myös joukkorahoituskampanjan suunnittelu- ja toteutusvaiheessa.

– Ensimmäinen joukkorahoituskokeilu tehtiin vuosina 2018-2019. Se oli menestys niin kaupungin kuin mukaan päässeiden yhdistysten näkökulmasta. Haluamme jatkaa tätä onnistunutta toimintaa ja kehittää sitä aiempaa toimivammaksi ja joustavammaksi, kertoo Siikasmaa.

Tällä kertaa hakijat voivat saada jo hakuajan aikana alustavan arvion siitä, onko heidän ehdottamansa toiminta Mun Tampere -joukkorahoitukseen sopivaa. Esiarviointiin voi hakea 20.9.2020 mennessä. Tämän jälkeen hakemusta voi täydentää hakuajan päättymiseen 4.10.2020 asti.

– Uutta on myös se, että mukaan voi hakea joko suunnitteilla olevalla tai jo käynnistyneellä joukkorahoituskampanjalla. Mukaan valitut voivat siis itse päättää kampanjansa alkamis- ja päättymispäivän, Siikasmaa kertoo.