Hervantaan tulossa vuoden kuluttua 30 km/h aluenopeusrajoitus – Kommentteja kerätään nyt

Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

30 km/h -aluenopeusrajoitus on laajenemassa Hervannan, Hervantajärven, Ruskon ja Vuoreksen alueilla.

Tavoitteena on saada uusi aluenopeusrajoitus 30 km/h voimaan Hervannassa, Hervantajärvellä, Ruskossa ja Vuoreksessa viimeistään syksyllä 2021.

Hervannan, Hervantajärven, Ruskon ja Vuoreksen alustavassa suunnitelmassa asuinalueiden katujen nopeusrajoitus on 30 km/h ja teollisuusalueiden 40 km/h.

Pääkaduilla nopeusrajoituksena on 40 km/h tai enemmän: Hervannan valtaväylälle rajoitukseksi jää 50 km/h. Ahvenisjärventien pohjoisosan nopeusrajoitukseksi tulee 40 km/h ja eteläosan rajoitukseksi jää 50 km/h. Kanjoninkadun, Opiskelijankadun, Teekkarinkadun nopeusrajoituksena pysyy 40 km/h. Hervannantien rajoitukseksi tulee 50 km/h. Kauhakorvenkadun, Ruskonkehän ja Vuoreksen puistokadun rajoitukset jäävät nykyiselleen.

Alueilla tehdään myös toimenpiteitä nopeusrajoituksen noudattamisen helpottamiseksi. Toimet voivat olla esimerkiksi hidasteita tai suojateiden havaittavuuden parantamista. Suunnittelussa otetaan huomioon kyselyssä ilmoitetut turvattomat paikat ja muu palaute sekä liikennemäärät ja liikenneonnettomuudet.

Tampereen asuinalueiden uusi aluenopeusrajoitus otetaan käyttöön vuoteen 2021 mennessä. Useilla alueilla uusi aluenopeusrajoitus on jo tullut voimaan. Tampereen uuden aluenopeusjärjestelmän käyttöönotosta päätettiin yhdyskuntalautakunnassa loppuvuodesta 2016.

Asukkaat ja muut alueella liikkuvat voivat antaa palautetta aluenopeusrajoitusehdotuksesta vastaamalla verkkokyselyyn, joka on avoinna 17.8.–6.9. Vastaajat voivat myös merkitä kartalle turvattomaksi kokemiaan paikkoja. Kysely ja lisätietoa Tampereen nopeusrajoituspolitiikasta löytyy sivulta www.tampere.fi/liikenneturvallisuus. Kyselyssä on mukana kartta, johon on merkitty uudet nopeusrajoitukset.

Vastaa kyselyyn täällä

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut