Tampereen kaupunkipyöräjärjestelmälle valittiin palveluntuottaja – ja se tulee Tshekistä

Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen kaupunkipyöräjärjestelmän palveluntuottaja on valittu. Palveluntuottaja on tsekkiläinen Freebike S.R.O, joka on toimittanut noin 20 kaupunkipyöräjärjestelmää ympäri maailmaa.

Tampereen kaupunki pyysi tarjouksia kaupunkipyöräjärjestelmän hankinnasta sopimuskaudelle 1.3.2021 – 28.2.2025. Sopimusta voidaan jatkaa kolmella vuodella. Tarjouskilpailuun saatiin neljä tarjousta. Tarjouskilpailuun osallistuivat Freebike S.R.O, Citybike Finland Oy ja Sitael Spa. Kaikki tarjouksen jättäneet toimijat täyttivät soveltuvuusvaatimukset. Vertailussa korkeimmat vertailupisteet sai Freebike S.R.O ebike system -tarjouksellaan.

Hankintasopimus voidaan allekirjoittaa, kun 14 vuorokauden odotusaika päätöksen tiedoksiannosta on kulunut.

Hankinnan arvo on noin 1,8 miljoonaa euroa neljän vuoden sopimuskaudella. Sopimus kattaa kaupunkipyöräjärjestelmän hankinnan. Kaupunkipyöräjärjestelmällä tarkoitetaan kokonaisuutta, joka koostuu 700 sähköavusteista kaupunkipyörästä, 70 kaupunkipyöräasemasta, 1050 kaupunkipyörätelineestä ja 70 infotaulusta sekä kaupunkipyörien hallintajärjestelmästä, järjestelmän käytön mahdollistavista ohjelmistoista, tietoliikenneyhteyksistä ja ylläpito- ja asiakaspalvelusta.

Hankinta on palveluhankinta, jossa palveluntuottaja vastaa järjestelmään kuuluvista kaupunkipyöristä ja niiden käyttöön tarvittavien laitteiden ja järjestelmäpalveluiden teknologiasta kokonaisuutena.

Sopimuskaudella on lisäksi mahdollista tehdä erikseen lisähankintoja ja päättää optiovuosien käytöstä kuitenkin siten, ettei sopimuksen kokonaisarvo ylitä hankinnan ennakoitua kokonaisarvoa.

Kaupunkipyöräjärjestelmä otetaan käyttöön keväällä 2021 Tampereen keskusta-alueella. Kaupunkipyörien asemat sijoittuvat merkittävien palveluiden ja joukkoliikennereittien läheisyyteen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut