Kangasala aloittaa kangasmaskien jakamisen vähävaraisille – ensimmäiset maskit jaetaan jo lauantaina

Kangasalan kaupunki aloittaa kangasmaskien jakamisen vähävaraisille. Maskeja jaetaan lauantaina 15. elokuuta ja sunnuntaina 16. elokuuta kello 10–14 Kangasalan kaupunki-infossa Lentolan Prismassa. Kaupunki-infossa jaetaan maskeja myös maanantaina 17. elokuuta kello 14–17. Sen jälkeen maskeja jaetaan kaupunki-infon normaaleina aukioloaikoina. Maanantaista lähtien maskeja jaetaan myös Kangasalan pääkirjastossa, Sahalahden terveysasemalla sekä Kuhmalahden kirjastolla normaalien aukioloaikojen puitteissa.

Kaupungin jakamat maskit on tarkoitettu niille, joilla ei itsellään ole mahdollisuutta hankkia maskeja. Maskien mukana saa myös ohjeet niiden käyttöön.

Kangasalan kaupunki on varautunut maskihankinnoillaan koronatilanteen muuttumiseen ja maskien tarpeen kasvuun syksyn myötä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ja hallitus suosittelevat kasvomaskien käyttöä yli 15-vuotiaille joukkoliikenteessä ja niissä tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. Myös Tampereen seudun joukkoliikenteessä suositellaan nyt kasvomaskien käyttöä.

Maan hallituksen linjauksen mukaisesti lähtökohtana on, että jokainen on itse vastuussa omasta maskin käytöstään, maskien hankkimisesta ja siitä aiheutuvista kustannuksista. Hallituksen linjauksen mukaisesti kunnat vastaavat kuitenkin siitä, että myös kaikkein heikoimmassa asemassa olevilla on mahdollisuus suosituksen noudattamiseen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut