Nokian kaupunki lisää koronan drive-in-testit – kaupan parkkipaikalla otettavaan testiin saa tulla myös kävellen ja pyörällä

Nokian kaupunki lisää koronatestauksen kapasiteettiaan. Nokian kaupunki aloittaa maanantaina 17. elokuuta koronatestauksen drive-in-periaatteella. Drive-in-testit otetaan Citymarketin parkkipaikalla sijaitsevassa testauspisteessä ilman ajanvarausta.

Näytteenottopisteellä on opaste, jossa olevaan puhelinnumeroon testiin saapuva soittaa. Autolla saapuva ei nouse ulos autosta vaan testi otetaan auton ikkunan kautta. Näytteenottopisteeseen voi tulla myös jalan tai pyörällä.

Koronatestejä otetaan edelleen ajanvarauksella Vihnuksen terveysasemalla. Molemmissa testauspisteissä otetut testit ovat kuntalaiselle maksuttomia. Uuden drive-in-testauksen toteuttaa Mehiläinen.

Näytteenottoon tarvitaan aina lähete terveydenhuollon ammattilaiselta. Nokian kaupunki toivoo, että kaikki, joiden on mahdollista käyttää nettiä, ottaisivat yhteyttä Omaolo-palvelun kautta. Lähetteen koronatestiin saa verkkopalvelun kautta yhtä nopeasti kuin puhelimitse. Puhelinpalveluun on jo lisätty henkilökuntaa, mutta palvelu on kasvaneista yhteydenottomääristä johtuen edelleen ruuhkainen.

Positiivisesta koronavirustuloksesta soitetaan asiakkaalle ja annetaan alkuvaiheen toimintaohjeet. Sairastumistieto välitetään kaupungin tartuntataudeista vastaavalle lääkärille. Terveyskeskuksesta ollaan yhteydessä sairastuneeseen, annetaan tarkempia ohjeita, kartoitetaan altistuneet ja kirjoitetaan tarvittavat todistukset.

Drive-in-testauksessa käyneet nokialaiset löytävät testituloksen myös Oma Mehiläinen -palvelusta.

Vihnuksen terveysasemalla testissä käyneiden negatiivinen tulos ilmoitetaan yli 10-vuotiaille tekstiviestillä. Alle 10-vuotiaiden testituloksen huoltajat saavat Omakannasta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut