Tampereen kaupunki valmistautuu jakamaan kasvomaskeja vähävaraisille

Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Vähävaraisten henkilöiden on mahdollista saada maskeja maksutta Tampereen kaupungilta. Kaupunki valmistautuu nyt jakamaan kasvomaskeja vähävaraisille siten että viimeistään ensi viikon alussa maskeja saataisiin jakoon kaupungin eri palveluissa, sekä yhteistyössä kolmannen sektorin kanssa.

Jo heti perjantaina 14.8. illalla pyritään saamaan erä maskeja jaettavaksi SPR:n ruokajakelun kautta. Kaupunki tiedottaa maskien jakelupisteistä kaupungin nettisivuilla heti kun jakelupaikat ja aikataulu ovat tiedossa.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan joukkoliikenteessä, matkalla koronavirustestiin ja testin tulosta odottaessa, jos kodin ulkopuolella on välttämätöntä liikkua, ja palatessa riskialueelta Suomeen sekä matkoilla esimerkiksi lentokentältä karanteeniolosuhteisiin. Myös Tampereen seudun joukkoliikenteessä suositellaan kasvomaskien käyttöä.

Kasvomaskien käyttösuositus koskee niiden sairaanhoitopiirien alueita, joissa on esiintynyt koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana eli myös Pirkanmaan sairaanhoitopiiriä.

Kasvomaskien käyttöä suositellaan yli 15-vuotiaille. Ensisijaisen tärkeää on edelleen noudattaa 1–2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut