Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kyttälässä puretaan ja korotetaan kerrostaloja – Kaksi kaavamuutosta menossa eteenpäin

Tampereen Kyttälässä on valmisteilla kaksi täydentävään rakentamiseen tähtäävää asemakaavamuutosta.

Osoitteessa Aleksanterinkatu 21 on tarkoitus rakentaa toimistotalon paikalle asuinkerrostaloja. Myös osoitteessa Tuomiokirkonkatu 24 nykyinen rakennus korvattaisiin uusilla.

Käyttötarkoituksen muutosta ja täydennysrakentamisen mahdollistamista haetaan osoitteeseen Aleksanterinkatu 21, joka sijaitsee noin 250 metriä rautatieasemasta luoteeseen Kyttälänkadun kulmassa. Tontilla on vuonna 1982 valmistunut seitsemänkerroksinen toimistotalo, jonka katutasossa on yksikerroksisia liiketiloja. Ajoyhteys tontille on Aleksanterinkadulta.

Asemakaavamuutosalueen pinta-ala on 1292 neliömetriä. Tontti on yksityisessä omistuksessa. Kaavamuutoksen hakijan tavoitteena on purkaa nykyiset rakennukset ja korvata ne uusilla asuinkerrostaloilla.

Täydennysrakentamista haetaan osoitteeseen Tuomiokirkonkatu 22-24, joka sijaitsee noin 200 metriä rautatieasemasta luoteeseen. Alue rajautuu Rongankatuun, Tuomiokirkonkatuun ja Kyttälänkatuun.

Kaavamuutos koskee kahta tonttia, joista toisella on vuonna 1983 valmistunut kuusikerroksinen asuinkerrostalo, jonka katutasossa on yksikerroksisia liiketiloja ja toisella vuonna 1983 valmistunut seitsemänkerroksinen palvelukeskus ja ravintola/kahvila. Ajoyheydet kortteliin on Rongankadulta, Tuomiokirkonkadulta ja Kyttälänkadulta.

Asemakaavan muutosalueen pinta-ala on noin 2600 neliömetriä. Tontit ovat yksityisen omistuksessa. Kaavamuutoksen hakijan tavoitteena on purkaa nykyinen asuinkerrostalo osoitteessa Tuomiokirkonkatu 24 ja korvata se uudella asuinliikerakennuksella, joka muodostaisi kokonaisuuden palvelukeskuksen kanssa.

Rakennusten kaksi ensimmäistä kerrosta on tarkoitus osoittaa toimisto-, liike- ja palvelukäyttöön. Tavoitteena on suunnitella korttelin alueella piha-alueet yhteisesti, samoin muun muassa pysäköinti, jätehuolto ja ajoyhteydet.

Valmisteluaineistot ovat nähtävillä 3. syyskuuta saakka.