Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tällainen on "virallinen" mopomiitti – Huomio liikenteessä, mopoletka ajaa lauantaina Lahdesjärven ABC:ltä Pirkkahallille

Nuorten mopomiittiryhmä järjestää yhdessä Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden kanssa lauantaina 15. elokuuta Tampereen Messu- ja urheilukeskuksen parkkipaikalla Nuorten mopomiitin.

Mopolla ajavat kokoontuvat aluksi Lahdesjärven ABC:lle. Miitti lähtee ajamaan letkana Lahdesjärven ABC:lta kello 15 kohti Tampereen Messu- ja urheilukeskusta. Tampereen Messu- ja urheilukeskuksen parkkipaikalla oleva tapahtuma-alue aukeaa klo 15.

Tapahtuma-alue koostuu kahdesta eri osiosta: muulta liikenteeltä suljetusta ajosuorasta ja yleisöalueesta. Suljetulla ajosuoralla nuoret mopoilijat pääsevät näyttämään ajotaitojaan. Ajosuoran kyljessä on oma temppuilualue, jossa mopoilijat voivat esitellä erilaisia temppuja. Tapahtumassa moottoriajoneuvolla ajaminen tapahtuu omalla vastuulla.

Ilman mopoa oleva yleisö voi ihailla yleisöalueelta ajosuoralla tapahtuvia taidonnäytteitä. Yleisöalueella on myös erilaisia esittelypisteitä, jotka liittyvät mopoharrastamiseen tai liikenteeseen. Tapahtuma on suunnattu koko perheelle ja tapahtuma-alueelta löytyy tekemistä myös perheen pienemmille lasten polkuautoradan muodossa. Lisäksi grilli on kuumana ja tapahtumassa tarjotaan ensimmäisille osallistujille makkaraa ja limuja.

– Mopomiittiryhmän toiveena oli järjestää virallinen miitti, jotta mahdollisimman moni pääsisi ja uskaltaisi tulla tutustumaan mopoilijoiden maailmaan. Myös poliisi on mukana tapahtumassa ja osallistuu niin letkaan kuin itse tapahtumaankin, kertoo nuoriso-ohjaaja Laura Saartoala Tampereen kaupungin tiedotteessa.

Nuorten mopomiitti järjestetään 15. elokuuta kello 15–20 Tampereen Messu- ja urheilukeskuksen parkkipaikalla (Ilmailunkatu 6).