Kaupunkikuva Laukontorilta ylöspäin: Kauppaseuran taloon tulossa korotus ja katolle terassi – Alkuperäiset julkisivut tarkoitus suojella

Kauppaseuran taloon tulisi lisäkerroksia Aleksis Kiven kadun puolelle. Havainnekuva luonnosvaiheesta. Arkkitehtitoimisto AR-Vastamäki Oy
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Kirkkokadun ja Aleksis Kiven kadun välissä olevaan ja Laukontoriin rajautuvaa Kauppaseuran taloon haetaan korottamisen mahdollistavaa kaavamuutosta.

Kaavamuutoskohde sijaitsee Nalkalan kaupunginosassa osoitteessa Aleksis Kiven katu 15. Asemakaavan muutos koskee tonttia, joka rajautuu lännessä Aleksis Kiven katuun, etelässä Laukontoriin, idässä Kirkkokatuun ja pohjoisessa korttelin kahteen muuhun tonttiin. Kirkkokadun itäpuolella sijaitsee Takon kartonkitehdas.

Tontilla sijaitsee 1956 rakennettu asuin-, liike-ja toimistokäytössä oleva kerrostalo. Rakennus on Aleksis Kiven kadun puolella 4–5-kerroksinen, Laukontorin puolella 7-kerroksinen ja Kirkkokadun puolella on 3-kerroksinen liikesiipi. Ajo pihalle ja maanalaiseen pysäköintihalliin kulkee Kirkkokadulla.

Kauppaseuran talon rakennuksella on tunnistettuja rakennushistoriallisia arvoja jotka ovat säilyneet alkuperäisinä lähinnä julkisivun osalta. Se on myös merkittävä elementti Laukontorin maisemassa.

Tontti osoitetaan asuin- ja liikerakennusten korttelialueeksi. Olemassa olevat rakennukset säilytetään ja suojellaan julkisivun osalta. Aleksis Kiven kadun puoleista 4–5-kerroksista siipeä korotetaan kahdella kerroksella ja katolle rakennetaan terassi.

Rakennuksen maantasokerroksissa edellytetään liiketilaa. Asemakaavan sallima kerrosala on yhteensä 8300 kerrosalaneliömetriä. Lisäksi tontilla saa olla maanalainen pysäköintikellari.

Perustelujen mukaan kaavamuutos tehostaa alueen maankäyttöä paikallisesti ja on Tampereen kaupungin täydennysrakentamisen strategian mukaista. Asemakaavamuutos tuo tontille lisää asukkaita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut