Tiedätkö Liinatehtaanpuiston? Tampereen keskustaan uusi tapahtuma-alue ja heti livekonsertti – "Kaupungilla innostuttiin, että vihdoinkin joku järjestää siellä jotain"

Konsertti: Tampere saa uuden tapahtuma-alueen ja korttelibistron

Tampereen keskustan liepeillä otetaan käyttöön uusi tapahtuma-alue.

Tampellan esplanadilla vajaat kolme vuotta toiminut Bistro Viila järjestää lauantaina 22. elokuuta ulkoilmakonsertin Liinatehtaanpuistossa.

Siis missä?

Tampereen hyvin tuntevien joukossakin nimeltään vähemmän tunnettu aukio sijaitsee Tampellan kelloportin pohjoispuolella Tampereen Komediateatterin takana

Liinatehtaanpuiston tunnistaa parhaiten aukion keskellä olevasta vanhasta 1930-luvun vesivoimaturbiinista, joka pystytettiin Tampellan tehdasalueen muistomerkiksi vuonna 2002.

– Kun hain lupaa tapahtumalle, kaupungilla innostuttiin, että vihdoinkin joku järjestää siellä jotain, naurahtaa Viilan ravintoloitsija Jukka-Pekka Annala.

Kaupungilla innostuttiin, että vihdoinkin joku järjestää siellä jotain.

Liinatehtaanpuiston livelauantaissa esiintyvät Leif Lindeman, Mia Leivo ja Pekka Juntunen kello 18 sekä Eino Grön, Iiro Rantala ja Jukka Perko kello 20.

Jälkimmäinen kolmikko on taiteilijakoti Lallukan sisäpihalla aloittamansa konserttisarjan pohjalta kiertänyt koronakesänä ympäri Suomea esittämällä kaikkien tuntemia ikivihreitä jazzahtavalla otteella.

– Kuulin kesäkuussa Lallukan konsertista ja päätin, että sellainen pitää järjestää täälläkin, taustoittaa Annala.

Annalan mukaan myös Liinatehtaanpuiston tapahtumassa on kyse koronanjälkeisestä hengennostatuksesta. Lounastuotteella vahvasti läpi lyönyt Bistro Viilakin kärsi epidemiakeväästä raskaasti.

– Ihmisen kaipaavat seuraa, hyvää ruokaa ja elämyksiä. Tältä samalta viikonlopulta peruttiin jo Blockfest ja Viinikylä.

Livemusiikkia Viilassa on luvassa jatkossa viikoittain. Ravintolan loppukeväästä saakka kokonaan omistanut Annala puhuu paikasta nyt Tampellan alueen korttelibistrona.

– Viilassa on etsitty pari vuotta linjaa, mutta nyt laitamme ruoka- ja sisältöpuolen kuntoon. Kun Ranta-Tampella vähitellen valmistuu, niin ei tämä enää niin sivussa olekaan, kertoo vuoden vaihteen jälkeen pitkän työuransa rekrytointialan Sihdin ja Adecco Finlandin toimitusjohtajana päättänyt entinen jääkiekkovalmentaja.

Peruslippu Liinatehtaanpuiston livelauantaihin maksaa 28 euroa. Tapahtumassa noudatetaan turvavälejä ja kaikille halukkaille tarjolla hengityssuojain. Sateen sattuessa paikalle saadaan teltta. Kello 22 päättyvän ulkoilmakonsertin jatkoilla DJ Juissi soittaa Viilassa 1950–60-luvun vinyylilevyjä.

Muistolaatasta

Liinatehtaanpuisto

Tämä Tammerkoskesta 60 vuotta valoa ja lämpöä kaupunkiin tuottanut turpiinin juoksupyörä kertokoon yhtenä tuotteena tämän Tampellan alueen yli 140 vuotisesta teollisesta historiasta; ahkerien ja ammattitaitoisten ihmisten työstä Tampereen ja koko Suomen hyväksi.

Turpiini oli käytössä 1931–92 välisen ajan Sähkölaitoksen voimalaitoksessa GE Energy (Finland) Oy

Teksti Liinatehtaanpuiston vesivoimaturbiinin muistolaatassa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut