SPR:ltä ruoka-apua haettu viisi kertaa tavallista enemmän, hävikkiruoka loppunut kesken

Kuvituskuva Kati Pullinen
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampereen kaupunki on myöntänyt Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän Ruokapankille 50 000 euron avustuksen koronaviruspandemian aikaisen ruoka-apujakelun keskuksena toimiseen.

Avustuksella tuetaan ruoan hankintaa, jotta kaikille apua tarvitseville riittää ruokakasseja. Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti avustuksesta torstaina.

Ruoka-apujakelu perustuu hävikkiruokaan, jota saadaan lahjoituksina esimerkiksi kaupoilta. Ruokapankki varastoi ruoan ja toimittaa sitä tasapuolisesti eri tahoille, jotka järjestävät ruokakassien avoimia jakeluja.

Koronaviruspandemian myötä ruoka-apua tarvitsevien määrä on selvästi kasvanut. Esimerkiksi Suomen Punaisen Ristin (SPR) ruoka-avun jakelupisteestä on haettu ruokakasseja viisi kertaa enemmän kuin tavallisesti. Kasvaneen kysynnän vuoksi hävikkiruokaa ei ole riittänyt kaikille ja ruokakasseja on jouduttu koostamaan kuiva-aineista ja säilykkeistä.

Myös ruokakauppoihin on annettu toimeentulotukena maksusitoumuksia aiempaa enemmän. Tänä vuonna heinäkuun loppuun mennessä maksusitoumuksia myönnettiin 1 038 kappaletta kun viime vuonna vastaavana aikana määrä oli 657. Maksusitoumuksen keskimääräinen summa on sen sijaan pienentynyt 54 eurosta 46 euroon.

Koronaviruspandemia on vaikuttanut Tampereen kaupungin asukkaiden työllisyyteen ja taloustilanteeseen. Järjestöjen tarjoama ruoka-apujakelu on merkittävä tukimuoto kaikkein heikoimmassa asemassa olevien perheiden ja yksilöiden tukemiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.