Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kutsunnat alkavat Pirkanmaalla syksyn aikana elokuussa – koronan mahdollinen toinen aalto on huomioitu myös niiden järjestämisessä

Pirkanmaalla kutsunnat pidetään syksyn aikana jokaisessa Pirkanmaan kunnassa. Kutsunnat alkavat Urjalasta tiistaina 18. elokuuta ja päättyvät 15. joulukuuta Tampereelle.

Panssariprikaatiin kuuluva Pirkanmaan aluetoimisto järjestää Pirkanmaan kutsunnat.

Pyrimme varmistamaan asevelvollisille mahdollisimman turvalliset kutsunnat. Noudatamme syksyn kutsunnoissa THL:n antamia suosituksia, Puolustusvoimien aluetoimiston päällikkö Matti Heininen huomauttaa tiedotteessa.

Kutsuntatilaisuuksiin osallistuvien kutsunnanalaisten lukumäärä ja käytössä olevien tilojen koko vaihtelevat suuresti eri kunnissa.

Olemme valmistautuneet arvittaessa typistämään kutsunnan ohjelmaa, väljentämään istumajärjestystä ja porrastamaan kutsunnanalaisten saapumista tilaisuuksiin, Heininen kuvailee järjestelyjä.

Mikäli kutsunnanalaisella on kutsuntapäivänä flunssan oireita tai epäillään koronatartuntaa, on jätettävä saapumatta kutsuntatilaisuuteen. Näissä tapauksissa on otettava viipymättä yhteyttä Pirkanmaan aluetoimistoon, jotta voidaan määrätä uusi kutsuntapäivä.

Kutsunnanalaisia ovat kaikki miespuoliset Suomen kansalaiset, jotka täyttävät tänä vuonna 18 vuotta. Lisäksi kutsunnanalaisia ovat ne 19–29 -vuotiaat, jotka eivät ole aikaisemmin kutsuntavelvollisuuttaan hoitaneet tai jotka on määrätty aikaisempien vuosien kutsunnoil-la uudelleen tarkastettavaksi. Pirkanmaalla tämä tarkoittaa noin 3200 ja koko maassa lähes 35 000 nuorta miestä.

Kutsunnoissa määritetään kutsunnanalaisen palveluskelpoisuus ja päätetään palveluksen aloittamispaikka sekä -ajankohta. Palvelukseen määrätään seuraavien kolmen vuoden tammikuun tai heinäkuun saapumiseriin.

Kutsunnanalainen pääsee esittämään kutsunnoissa omat palveluksen aloittamisaika- ja paikkatoiveensa kutsuntalautakunnalle henkilökohtaisesti. Tämä takaa sen, että jokaisen toivomukset voidaan ottaa huomioon mahdollisimman hyvin.

Pirkanmaalaiset pääsevät suorittamaan varusmiespalvelustaan pääsääntöisesti Panssariprikaatiin Parolaan, Porin prikaatiin Säkylään ja Niinisaloon tai Satakun-nan lennostoon Pirkkalaan.

Pirkanmaan kutsuntakuulutus on myös tämän sanoman liitteenä. Kaikkien 12 aluetoimis-ton kutsuntakuulutukset ovat nähtävissä puolustusvoimien verkkosivuilla osoitteessa int-ti.fi/kutsunnat.

Hakeutuminen naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen päättyy vuosittain 1.3. ja valintatilaisuudet pidetään huhtikuussa.