Myös Nysse täydentää turvallisuusohjeitaan – Busseissa suositellaan maskin käyttöä, oltava päässä ennen autoon nousua

Tampereen seudun joukkoliikenne eli Nysse siirtyy myös suosittelemaan kasvomaski käyttöä busseissa.

Nysse on aiemmin suositellut matkustajia harkitsemaan suojavarusteiden käyttöä, ellei riittävän fyysisen etäisyyden säilyttäminen ole mahdollista. Nyssen mukaan oikein käytettynä kasvomaskin on todettu vähentävän viruksen mahdollista leviämistä ympäristöön.

THL antoi tänään kansalaisille suosituksen kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei voi välttää. THL suosittaa kasvomaskin käyttöä toisten ihmisten suojaamiseksi niiden sairaanhoitopiirien alueella, joissa on esiintynyt koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana. Suositus koskee myös Pirkanmaan sairaanhoitopiiriä.

Uuden viranomaisohjeen vuoksi myös Nysse päivittää turvallisuusohjeistustaan: Tampereen seudun joukkoliikenteessä suositellaan nyt käytettäväksi kasvomaskia.

Nyssen turvaohjeistusta päivitetään tarvittaessa.

Nyssen turvavaohjeet

Käytä kasvomaskia. Aseta maski kasvoille hyvissä ajoin ennen liikennevälineeseen nousemista.

Matkusta vain terveenä.

Huolehdi hyvästä käsihygieniasta.

Muista turvavälit. Vältä ruuhkabusseja aina kun aikataulusi sen sallivat, ja valitse hiljaisempi vuoro ruuhka-ajan ulkopuolelta. Varaa matkallesi aikaa: jos vuoro on kovin täysi, odota seuraavaa vuoroa.

Yski nenäliinaan tai hihaan, älä käsiin.

Vältä käteistä, käytä matkakorttia tai Nysse Mobiilia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut