Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miika Juntusen tarina Kokkolassa loppui yhdessä viikossa – Seura purki jalkapallopersoonan valmentajasopimuksen

Miesten Ykkösen tason jalkapallo herätti viikko sitten rajusti mielenkiintoa, kun Kokkolan Pallo-Veikot kertoi palkanneensa päävalmentajakseen monta vuosikymmentä suomalaisessa jalkapallossa hämmentäneen Miika Juntusen.

Vahvasti toiset tykkää, toiset ei -kategorian mies sai heti valintapäivänään osakseen rajua kritiikkiä. Seuran pelaajistossa tapahtui nopeasti muutoksia: aiempien aikojen luottopuolustaja Juri Kinnunen vaihtoi maisemaa nopeasti Turun Palloseuran riveihin.

Pitkään myös tamperelaisessa jalkapalloilussa vaikuttanut puuhamies oli mukana 1990-luvun lopulla TPV:n nousussa ja myös eräänlaisessa tuhossa. Vuonna 1994 Veikkausliigan voittanut joukkue ei pystynyt vakiinnuttamaan menestystä, ja lopulta kävi niin että muun muassa runsaas pelaaja- ja ulkomaalaispelaajarallin jälkeen TPV ry osti Juntusen ulos seuran toiminnasta.

Nyt KPV tiedottaa purkaneensa Juntusen valmentajasopimuksen.

– Jatkuva Juntuseen kohdistunut ulkopuolinen paine heijastui joukkueen päivittäiseen toimintaan, tehden itse päävalmentajan tai muiden edustusjoukkueen piirissä toimivien työrauhan tavoittelun mahdottomaksi, seura tiedottaa.

Viimeisin Juntuseen liittyvä kohu koski harjoitetta, jossa miehen epäiltiin rasistisin perustein peluuttaneen harjoituksissa ns. kuka pelkää mustaa miestä -leikkiä, jossa "mustana miehenä" hääri yksi seuran ulkomaalaisvahvistuksista.

Seuran päävalmennusvastuun ottaa Niko Kalliokoski.