Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kyselyyn Rantatunnelista ehtii vielä vastata

Rantatunnelikyselyyn ehtii vielä vastata elokuun loppuun mennessä. Kyselyllä selvitetään Tampereen Rantatunnelin vaikutuksia asukkaisiin sekä Rantaväylän ja lähialueiden liikenteeseen. Kyselyyn toivotaan vastauksia autoilijoilta, pyöräilijöiltä ja jalankulkijoilta ja lähialueiden asukkailta.

Kyselyn ensimmäinen osa on kaikille avoin. Jälkimmäinen osa on tarkoitettu vain tunnelin lähialueiden asukkaille. Kyselyllä kartoitetaan liikkujien ja asukkaiden kokemuksia ennen tunnelia ja sen valmistumisen jälkeen.

Autoilijoilta tiedustellaan muun muassa, kuinka hyvin keskusta on saavutettavissa idän ja lännen suunnista. Lisäksi palautetta pyydetään liikenteen sujuvuudesta tunnelissa, Rantaväylällä sekä lähialueiden kaduilla. Jalankulkijoilta ja pyöräilijöiltä kysytään lähialueiden kävely- ja pyöräteistä, niiden turvallisuudesta, laadusta ja tunnelmasta.

Lähivaikutusalueiden asukkaat voivat antaa palautetta liikenteen aiheuttamasta melusta, pölystä ja päästöistä sekä arvioida Rantatunnelin käyttöönoton vaikutuksia asumisviihtyvyyteen, maisemaan, kaupunkikuvaan ja ranta-alueiden virkistyskäyttöön. Lähivaikutusalueen asukkailla tarkoitetaan alle 300 metrin etäisyydellä niin tunneliväylästä kuin kulkuaukoistakin asuvia.

Kysely on osa Rantatunnelin käyttöönoton jälkeistä seurantaa.