Ratinan Ruotsi-ottelun kohtalosta päätetään viikolla 34 – Tampereen kaupunki ja Tampereen Pyrintö laativat suunnitelman siitä, miten tapahtuma järjestetään kunnialla ja turvallisesti

Tampereen kaupunki ja Tampereen Pyrintö ovat laatineet nyt yhteistyössä suunnitelman, jonka mukaan toimitaan, mikäli sisärajatarkastukset Suomen ja Ruotsin väliltä poistuvat viikolla 34. Valtioneuvoston on tarkoitus linjata asiasta tuolloin.

Kansanedustaja Pauli Kiuru haluaa ruotsalaiset maaotteluun Tampereelle – "Turvallisuuskärki edellä, suunnitelmat valmiina..."

Kaupunki on tehnyt yhteistyössä Pyrinnön kanssa suunnitelman siitä, miten urheilutapahtuma saadaan järjestettyä turvallisesti. Sitä voidaan myös tarvittaessa muuttaa tai tarkentaa jos viranomaisten ohjeet tai määräykset muuttuvat.

– Ruotsalaiset urheilijat testataan juuri ennen Suomeen matkaamista, negatiivisen Covid-19- testituloksen antaneet urheilijat saavat matkata kilpailuun.

– Ruotsin joukkue lennätetään suoraan Tampereen Pirkkalan lentokentälle, josta heidät kuljetetaan suoraan stadionille.

– Ruotsin joukkue tekee päivävierailun Tampereelle eli joukkue lentää takaisin kotimaahansa samana iltana, joten yhteensä vierailuaika Tampereella on reilusti alle 10 tuntia.

– Stadionilla Suomen ja Ruotsin joukkueet toimivat erillisissä tiloissa. Urheilijoilla on omat lähtötelineet, aidat, vaatekorit ynnä muut välineet kilpailuiden aikana.

– Välineitä puhdistetaan ja desinfioidaan aktiivisesti suoritusten välissä.

Tampereen Pyrinnön pomo suuttui Ruotsi-ottelun kanssa vehtaamiseen – "Turun Paavo Nurmi Gamesiin tuli parinkymmenen maan urheilijoita eikä se tunnu haittaavan ketään..."

Katsomotilat on suunnitelmassa jaettu lohkoihin. Lohkot erotellaan selkeästi toisistaan ja lohkojen sisällä turvavälejä varmistetaan esimerkiksi tyhjillä penkeillä. Jokaiseen katsomoon järjestetään oma sisäänkäynti, WC-tilat ja myyntipiste.

– Katsojien turvallisuuden järjestämiseksi Tampereen Pyrintö on ottanut mallia Veikkausliigan Tampereen Ilvekseltä, joka on onnistuneesti järjestänyt omat ottelutapahtumansa samalla stadionilla, todetaan asiasta kertovassa tiedotteessa.

– Turvaväleillä, muutamalla aidalla ja tarkalla sijoittelulla olemme minimoineet ryhmien väliset kontaktit ja lisänneet urheilijoiden, toimitsijoiden ja katsojien turvallisuutta paljon, mutta huomaamattomasti, sanoo kilpailunjohtaja Jukka Hosio.

Ruotsi-ottelun pääsihteeri Elisa Hakanen toivoo, että maaottelu toteutuu.

– Urheilijoille maaottelu on tänä kesänä yksi harvoista mahdollisuuksia nauttia kansainvälisen kilpailun tunnelmasta. Uskon, että huolellisella turvallisuussuunnittelulla legendaarisen maaottelun perinnettä voidaan jatkaa poikkeustilasta huolimatta, Hakanen sanoo.

Pika-aituri Reetta Hurskeella on juuri nyt vaikeaa – IL: "Tuntuu, että kova treeni on mennyt pikkaisen yli"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut