Death Cafe puhuttaa kuoleman ammattilaisia Tampereella – "Tapahtuman keskeinen tarkoitus on kasvattaa tietoisuutta kuolemasta",

Kuvituskuva. Marko Kauko
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampereen seurakunnat järjestää keskustelutilaisuuden kuolemasta.

– Death Cafe on tarkoitettu kaikille, joita kuolemasta puhuminen kiinnostaa. Se on paikka, jossa voi jakaa kuolemaan liittyviä ajatuksia, tunteita ja tarinoita kunnioittavassa ja avoimessa ilmapiirissä, kertoo tapahtumaa järjestävä diakoni Hanna Välimaa seurakuntien tiedotteessa.

Tampereen ensimmäinen Death Cafe järjestetään 12. elokuuta kello 18–20 Buffet & Café Linkosuo -kahvilassa Näsinlinnankadulla seurakuntien virastotalossa. Järjestäjän mukaan tapahtuman keskeinen tarkoitus on kasvattaa tietoisuutta kuolemasta.

– Tapahtuman konsepti on lähtöisin Sveitsistä, jossa ensimmäisen Death Cafe -tilaisuuden järjesti sosiologi Bernard Crettaz. Nyt konsepti on levinnyt ympäri maailman.

Konseptiin kuuluu, että kahviloita voi järjestää kuka vain – kyseessä ei ole luento, suru- tai terapiaryhmä.

Kuoleman kahviloita on suunniteltu syksyksi kolme. Jokaiseen kahvilaan on kutsuttu keskustelun herättäjäksi joku kuoleman ammattilainen. Ensimmäisessä kahvilassa mukana on Välimaan lisäksi diakoni Tanja Lähteenmäki, toisessa sairaalapappi Juha Seppälä ja kolmannessa hautaustoimistoyrittäjä Pekka Jokiranta.

Seuraava päivät ovat 26.8. ja 9.9.

Koronan vuoksi osallistujamäärä tapahtumaan on rajattu 60 henkilöön.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut