Perjantaina on Tampereen Telakalla tiedossa kuuma ilta Billymiehen hengessä – "Hän oli hyvä biisintekijä ja kekseliäs sanoittaja"

Muistokeikka: Garbagemen tykittää yhä psykobillyä. Vellu Lehtonen kertoo, miksi.

Tampereen musiikkikenttä menetti viime marraskuussa tärkeän hahmon. Billy Niemisen poistuminen taivaalliseen kitarapartioon jätti kaupungin vaihtoehtokulttuuriin aukon. Onneksi monilla aloilla hääränneen ja kunnostautuneen miehen henki jäi elämään hänen soittajatovereidensa kautta.

Perjantaina Telakalla loppuunmyydyssä Billy Nieminen Memorial Night -tapahtumassa esiintyvät Black Magic Six, The Butchers, The Boasters ja Niemisen, Riki Viitasen, Matti Kalkamon ja Jusa Niemisen vuonna 1985 perustama Garbagemen.

Garbagemenin nykyisessä kokoonpanossa vaikuttavat Viitanen, jo vuonna 1988 mukaan tullut laulaja Vellu Lehtonen sekä rumpali Reiska Rytkönen, kitaristi Sami Sivil ja basisti Tuukka Laukia.

– Billyn kuoleman jälkeen ajattelin, että tämä oli tässä. Hiljaiset levyt -levy-yhtiön Jukka Junttila sai kuitenkin puhuttua ympäri, Vellu kertoo.

Junttila oli työstänyt vuoden 1992 Nobody Move Nobody Get Hurt -albumin vinyylijulkaisua jo ennen Billyn poismenoa. Kiekko ilmestyi kuluvan vuoden alussa ja levyn materiaali raikaa Garbagemenin keikoilla.

– Ollaan saatu treenattua tarpeeksi koronahässäkän seurauksena, että kyllä me luultavimmin rokataan tulevaisuudessakin. Se on tietysti muista kiinni, haluaako ne kuunnella meitä.

Koitetaan pitää Billyn biisejä hengissä ja luvassa voi olla uuttakin.

– Koitetaan pitää Billyn biisejä hengissä ja luvassa voi olla uuttakin. Japanista on tullut kiinnostusta uuden materiaalin julkaisemiseen, Vellu kertoo.

Lehtosen muistot bändikaveristaan ja ystävästään ulottuvat kauas.

– Billy soitti Gene Vincentin soolokitaristi Cliff Gallupin biisit 20 pennin kolikolla jo 15-vuotiaana. Ei Tampereella kauhean montaa 50-luvun tyyliä taitavaa kitaramiestä ollut.

– Lisäksi Billy oli hyvä biisintekijä ja kekseliäs sanoittaja. Sen päälle Billy keksi psykobillyn uudelleen jo 80-luvulla, Vellu muistuttaa.

Billy Nieminen Memorial Night Telakalla pe 14.8.

facebook.com/garbagemenfinland

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut