Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden reiteissä puutteita Tampereen työmaiden kohdalla – kaupunki ottaa työmaat tehovalvontaan

Tampereen kaupunki ottaa työmaat tehostettuun valvontaan kevyen liikenteen väylien osalta.

Kaupunki on saanut runsaasti palautetta jalankulku- ja pyöräilyväyliä koskevista puutteista rakennustyömaiden kohdalla. Kaupunki haluaa tehostetulla valvonnalla muistuttaa työmaiden vastaavia katuluvassa sovittujen tilapäisten liikennejärjestelyjen noudattamisesta.

– Katsastamme kaupungin omat työmaat sekä yksityiset hankkeet. Lähdemme siitä, että työmaiden liikennejärjestelyjen ja paikkojen on oltava kunnossa ja lupien mukaiset. Lähestyvä syksy ja pimeys tuovat vielä omat haasteensa järjestelyihin, toteaa rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen kaupungin tiedotteessa.

Kun rakennushankkeessa joudutaan työskentelemään katualueella tai muulla yleisellä alueella, rakentaja tarvitsee katuluvan kaupungin katutilavalvonnasta. Katulupaan on liitettävä liikennejärjestelysuunnitelma, jossa huomioidaan eri kulkumuodot sekä kadun varren asukkaat ja yritykset.

– Jos työmaalle varataan tilaa jalankulkijoille tai pyöräilijöille tarkoitetuilta väylältä tai jalkakäytävältä, on jalankulkijoille ja pyöräilijöille osoitettava turvallinen, korvaava reitti, joka on vähintään 1,5 metrin levyinen. Aina se ei ole mahdollista, ja silloin joutuu käyttämään kiertoteitä. Tilapäisväylille ja kiertoreiteille on opastettava liikennemerkein, selvittää katupäällikkö Pasi Halme kaupungin tiedotteessa. Isommilla työmailla on usein karttaopaste kiertoreiteistä.

Kaupunki myös muistuttaa, että tilanteet työmailla muuttuvat ja vaihtuvat usein.

– Siksi työmailla olisikin pysyttävä "hereillä" turvallisuuden varmistamiseksi uusissa työvaiheissa ja tilanteissa. Esimerkiksi jos työkoneita liikkuu jalankulku- tai pyöräväylillä, on väylällä oltava liikenteenohjaaja opastamassa kulkijoita, tiedotteessa todetaan

Katuluvassa pyritään minimoimaan työmaasta aiheutuvat haitat kaikille kadun käyttäjille. Tällä hetkellä katutilavalvonnassa katulupia käsittelee viisi katuinsinööriä, ja lupia myönnetään vuosittain 1150. Katutilavalvonta seuraa työmaiden tilannetta muun muassa saamansa palautteen perusteella. Havaitessaan puutteita työmaalla, katutilavalvonta antaa korjauskehotuksen. Myös poliisi valvoo liikenneturvallisuutta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut