Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neljä Tapolan johtohenkilöä vastaavat syytteeseen työturvallisuusrikoksesta – Aluesyyttäjä vaatii sakkorangaistusta

Neljä Tapola Oy Lihanjalostustehtaan nokkamiestä vastaavat Pirkanmaan käräjäoikeudessa syytteeseen työturvallisuusrikoksesta.

Aluesyyttäjä Olli Sulkosen mukaan Tapolan toimitusjohtaja, tuotantojohtaja sekä kaksi työnjohtajaa ovat rikkoneet työturvallisuusmääräyksiä sillä seurauksella, että työntekijä oli loukkaantunut aamuvuoron alkajaisiksi pakkauskonetta käyttökuntoon laittaessaan.

Tapahtuma ajoittuu huhtikuuhun 2018. Tuolloin työntekijä oli valmistellut pakkauskonetta sillä seurauksella, että koneen alakalvo oli kuitenkin mennyt ryppyyn. Työntekijä oli yrittänyt korjata tätä kuitenkin sillä seurauksella, että hänen sormensa olivat jääneet kiinni kalvoon ja jääneet koneen puristinosan alle.

Seurauksena työntekijälle aiheutui vasemman käden sormiin haavoja, murtuma kahteen sormeen, tunnon puuttumista, vammojen sormien verisuoniin sekä sormien jänteiden ja hermojen vahingoittuminen. Vammojen takia sormen koukistajajännettä piti ommella. Vammojen seurauksena mies joutui olemaan sairaslomalla kahden kuukauden ajan.

Syyttäjän mukaan Tapola on laiminlyönyt vaarojen selvityksen siltä osin, että niissä ei ole huomioitu ratapakkauskoneen vaarallisuutta. Syyttäjän mukaan samalla tai vastaavalla koneella oli tapahtunut vastaavanlainen tapaturma vuonna 2005, mutta konetta ei ollut tapaturman jälkeen turvallistettu.

Syyttäjä vaatii johtohenkilöille tapahtuneeseen liittyen sakkorangaistuksia.