Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Osallistuva budjetointi jatkuu Tampereella – "Uusia ideoita ei oteta enää mukaan"

Tamperelaiset ideoivat keväällä, miten voitaisiin käyttää 450 000 euroa lasten ja nuorten hyväksi. Kaupungin osallistuvan budjetoinnin menetelmässä on nyt edetty työpajavaiheeseen. Elokuussa ideoista kirkastetaan toteutuskelpoisia suunnitelmia kaikille avoimissa työpajoissa eri puolilla kaupunkia.

Ilmoittautuminen työpajoihin on parhaillaan menossa. Työpajoihin edenneet ideat ovat nähtävissä mun.tampere.fi-sivustolla.

– Työpajoissa osallistujat tutustuvat alueittain ja teemoittain ryhmiteltyihin ideoihin. Uusia ideoita ei enää oteta mukaan, mutta keväällä saatuja ideoita syvennetään yhdistelemällä samankaltaisia ehdotuksia ja tarkentamalla niitä. Tavoitteena on saada aikaan konkreettisia toteutussuunnitelmia. Syksyn aikana kaupungin asiantuntijat selvittävät, mitä niiden toteutus tulisi maksamaan, kertoo suunnittelija Lilli Siikasmaa kaupungin tiedotteessa.

Marraskuussa tamperelaiset äänestävät suunnitelmista. Äänestyksessä voittaneet suunnitelmat toteutetaan vuoden 2021 aikana.

Osallistuvan budjetoinnin (osbu) työpajat ovat avoimia kaikille iästä tai kotipaikkakunnasta riippumatta. Niihin voi tulla mukaan, vaikka ei olisi osallistunut ideointiin tai vaikka oma idea olisi karsiutunut esitarkastuksessa.

Työpajoja on kaikkiaan kuusi. Koko kaupungin kattavat ideat käsitellään omassa työpajassaan, ja jokaisella alueella on tilaisuutensa, missä käydään läpi alueen omat ideat. Alueellisten työpajojen lisäksi järjestetään erityisesti nuorille suunnattu työpaja.

Työpajat toteutetaan lähitapaamisina, mikäli ohjeet yleisötilaisuuksien järjestämisestä eivät muutu elo-syyskuun aikana.