Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen Pyrinnön pomo suuttui Ruotsi-ottelun kanssa vehtaamiseen – "Turun Paavo Nurmi Gamesiin tuli parinkymmenen maan urheilijoita eikä se tunnu haittaavan ketään..."

Tapahtuma: Tampereen Pyrinnön toiminnanjohtaja Jarmo Hakanen syyttää Urheiluliittoa ja poliitikkoja puutteellisesta tuesta. SUL:ssä harmi ymmärretään.

Yleisurheilun perinteisestä Suomi-Ruotsi -maaottelusta ja sen järjestämisestä Tampereen Ratinassa syntyi lopulta hankala sotku. Pitkään päättämättömän asian tiimoilta odotetaan lopullista päätöstä ensi viikolla.

Käytännössä tilanne menee niin, että jos sisärajatarkastukset poistetaan, maaottelu järjestetään. Muussa tapauksessa ei järjestetä.

Eniten käärmeissään tilanteesta on järjestävän seuran Tampereen Pyrinnön pitkäaikainen toiminnanjohtaja Jarmo Hakanen, joka lataa täyslaidallisen paitsi suomalaisten poliitikkojen, myös Suomen Urheiluliiton niskaan.

– On ristiriitaista, että samaan aikaan nyt on järjestetty Turussa Paavo Nurmi Gamesit, johon tuli urheilijoita paristakymmenestä eri maasta eikä se tunnu haittaavan ketään, eikä kenellekään tule korona mieleen. Ruotsi-maaottelun kohdalla on sitten valittu ihan eri pakka käyttöön, Hakanen puuskahtaa.

Hän on harmissaan erityisesti seuratoimijoiden puolesta.

– Olemme sitoutuneet järjestämään ja toteuttamaan tyhjillekin katsomoille, vaikka mielestäni yleisurheilua nyt ei voi erityisenä kontaktilajina pitääkään. Jos 10 000 metrin kilpailussa ruotsalainen tulee kierroksella ohi ja hipaisee suomalaista mennessään, niin se lienee sen kontaktin maksimi, Hakanen murjaisee.

Hän syyttää myös suoraan Suomen Urheiluliittoa siitä, että liitto ei ole antanut järjestävälle taholle riittävästi tukea.

– Taloudellinen vaikutus tulee olemaan huomattava. Urheiluliiton tulisi tehdä parhaansa että kisat voidaan järjestää, eikä niin että se hakee lähinnä keinoja millä niitä voidaan perua. Nämä ovat kuitenkin keskeisen merkittäviä tapahtumia.

– Olen ollut yleisurheilussa mukana 33 vuotta ja aion jäädä seuraavien Kalevan Kisojen jälkeen eläkkeelle. Seuratoiminta on joskus kovaakin touhua, mutta tällaista vastaavaa ei ole tullut vastaan koskaan aiemmin.

Suomen Urheiluliiton toimitusjohtaja Harri Aalto ottaa Hakasen kriitikin vastaan.

– Ymmärrän täysin sen, että Jarmo on pettynyt. Muuten en asiaan voi ottaa kantaa muuten kuin toteamalla, että Urheiluliiton hallitus on tehnyt sen päätöksen että noudattelemme Valtioneuvoston linjauksia. Jos sisärajatarkastukset poistetaan ensi viikolla, maaottelu järjestetään, muussa tapauksessa ei järjestetä, Aalto sanoo.

Mikäli maaottelu jää järjestämättä, silloin ohjelmassa on kansallinen tapahtuma joka järjestetään Tampereella ja Ratinassa.

– Se voi olla yhden päivän GP-finaali tai muunlainen yleisurheilukauden päätös. Tapahtuma kyllä saadaan, vaikka maaottelua ei tulisikaan, toimitusjohtaja lupaa.