Kansanopisto aloittaa kyberliiketoiminnan linjan – "Myös digitalisaation vaikutukset yksilöihin ja yhteiskuntaan tulevat tutuksi"

Valkeakoskelainen Päivölän opisto aloittaa syyskuussa uuden vuoden kestävän kyberliiketoiminnan opintolinja.

Opinnot järjestetään yhteistyössä Jyväskylän yliopiston Informaatiotieteiden tiedekunnan kanssa. Opintolinjalta on mahdollista jatkaa maisteri- tai DI–opintoihin asti.

– Kyberliiketoiminnan opiskelijat oppivat ymmärtämään digitaalista liiketoimintaympäristöä sekä kyberturvallisuutta. Myös digitalisaation vaikutukset yksilöihin ja yhteiskuntaan tulevat tutuksi, kertoo Päivölän rehtori Hilma Lehtonen opiston tiedotteessa,

Uusi kyberliiketoimintalinja koostuu muun muassa tietotekniikasta ja ohjelmoinnista, mutta myös liiketoimintastrategiasta ja markkinoinnista. Uusi linja täydentää matemaattis-luonnontieteellistä osaamista, joka Päivölässä on perinteisesti vahva matematiikkakoulutuksen ansiosta.

– Kansanopiston linjat, joilla suoritetaan usein ensimmäisen vuoden yliopisto-opinnot, ovat todella hyvä mahdollisuus kaikille korkeakouluihin tähtääville. Kyberliiketoiminta on tästä hyvä esimerkki, opiskelemalla Päivölässä saa loistavan pohjan päästä sisään Jyväskylän yliopistoon. Opiskelijoiden oppimistulokset ja jatko-opintoihin pääsyprosentti on todella korkealla tasolla, jatkaa rehtori Hilma Lehtonen.

Valtioneuvoston päätös avaa Jyväskylän yliopistolle oikeuden myöntää tekniikan kandidaatin, diplomi-insinöörin, tekniikan lisensiaatin ja tekniikan tohtorin tutkintoja. Tämä luo uusia mahdollisuuksia myös Päivölän opiston ja Jyväskylän yliopiston Informaatioteknologian tiedekunnan väliselle koulutusyhteistyölle.

Hakuaika on parhaillaan käynnissä ja se päättyy 20. elokuuta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut