Tampereen lukiot aloittavat lähiopetuksessa – Jos epidemia etenee, ensimmäisen vuoden opiskelijat etusijalla lähiopetuksessa

Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampereen kaupungin lukioissa lukuvuosi aloitetaan Opetushallituksen suosituksen mukaisesti lähiopetuksena lukioiden tiloissa.

Koronatilanteen kehittymistä seurataan ja opetus suunnitellaan alun pitäen siten, että tarvittaessa voidaan siirtyä nopeasti ja joustavasti etäopetukseen tai hybridiopetukseen.

Mikäli epidemiatilanne vaatii siirtymistä osittaiseen etäopetukseen, ensimmäisen vuoden opiskelijoille pyritään tarjoamaan tautitilanteen niin salliessa ensisijaisesti lähiopetusta.

Henkilöstöön kuuluvan ja opiskelijan suositellaan jäävän omaehtoiseen karanteeniin, mikäli hän on juuri ennen koulun alkamista saapunut riskialttiilta alueelta. Karanteenissa tai omaehtoisessa karanteenissa oltaessa opetus toteutetaan etäopetuksena (opettaja) tai järjestetään edellytykset etäopiskeluun (opiskelija).

Etäopiskelu- ja etäopetusvalmiuksien kehittämistä jatketaan kevään kokemusten pohjalta.

Lukioille on annettu yleiset ohjeet toimista koronainfektioiden ehkäisemiseksi tai kun sairastumista epäillään. Lisäksi jokainen lukio on laatinut omat käytännön toimintaohjeensa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut