Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereella aukeaa kaksi uutta päiväkotia – Nekalassa kirmataan uusiin tiloihin maanantaina

Tampereella otetaan käyttöön kaksi uutta kaupungin päiväkotia: Mustametsän päiväkoti Nekalassa ja Hippoksen päiväkoti Kissanmaalla.

Uusi Mustametsän päiväkoti avaa ovensa maanantaina. Päiväkodissa on tilat myös esiopetukselle, joka alkaa tiloissa tiistaina. Uudisrakennus sijaitsee Kuokkamaantien ja Ahlmanintien kulmassa osoitteessa Kuokkamaantie 14. Samassa rakennuksessa toimii myös Mustametsän neuvola.

Mustametsän yksikössä on noin 150 päiväkotipaikkaa ja noin 70 esiopetuspaikkaa. Toimintaa on kahdessa kerroksessa. Alakerrassa on kahdeksan varhaiskasvatusryhmää, esiopetuksen tilat ovat toisessa kerroksessa. Rakennuksessa on lisäksi liikuntasali. Liikuntasalia, ruokailusalia ja pientä kokoustilaa vuokrataan myös ulkopuoliseen käyttöön.

– Mustametsän päiväkoti palvelee etenkin lähialueen lapsiperheitä, mutta keskeisen sijaintinsa vuoksi Mustametsä voi olla hyvä vaihtoehto myös laajemmin eteläisen alueen tai keskustan lapsiperheille, sanoo asiakaspalvelupäällikkö Katri Mantere Tamperee kaupungin tiedotteessa.

Mustametsän päiväkoti korvaa lähellä sijaitsevan Nekalan päiväkodin, joka lopetti toimintansa kesällä. Muotialassa Pikku-Muotialan päiväkodin toiminta päättyy loppusyksyllä 2020, kun lapset siirtyvät Muotialan päiväkodin laajennettaviin tiloihin..

Hippoksen päiväkodin uudet tilat on otettu käyttöön Kissanmaalla elokuun alussa. Uusi, puurakenteinen päiväkoti on rakennettu Hippoksen vanhan päiväkodin tilalle Takahuhdintie 1:ssä sijaitsevalle tontille.

Hippoksen päiväkodissa on tilat kuudelle ryhmälle, yhteensä paikkoja on 120 lapselle. Tilat ovat avarat ja muuntojoustavat. Päiväkotiin tulee ryhmien yhteiseen käyttöön muun muassa monitoimisali ja kaksi monitoimitilaa. Ruokasaliin ja liikuntasaliin (monitoimisaliin) on oma sisäänkäynti. Näitä tiloja voi käyttää myös iltaisin.

Tampereella avataan elokuussa myös kaksi uutta palvelusetelipäiväkotia, jotka sijaitsevat Tammelassa ja Hervannassa.