Tampereen koulujen koronaohjeisiin tarkennuksia: lähiopetusta, mutta porrastettuja välitunteja ja oppitunteja ulkona, maskia saa käyttää

Tampereen kaupungin perusopetuksen koulut ovat päivittäneet koronaepidemiaan liittyviä ohjeitaan opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suositusten pohjalta.

Tämän hetkisen tilanteen mukaan opetus järjestetään syyslukukauden alkaessa kouluissa lähiopetuksena lukujärjestyksen mukaisesti kaikilla vuosiluokilla.

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi jatkossakin tärkeintä on ehkäistä taudin tarttumista, huolehtia hyvästä hygieniasta, välttää tarpeettomia lähikontakteja sekä järjestää tilat mahdollisuuksien mukaan tavallista väljemmin.

Koulumatkoilla kuljetuksissa noudatetaan valtakunnallisia turvallisuus- ja hygieniaohjeita. Ohjeita päivitetään esimerkiksi mahdollisten kasvosuojusten käytön osalta valtakunnallisten suositusten mukaisesti.

Kouluissa toimintaan saadaan väljyyttä välitunteja porrastamalla sekä hyödyntämällä ulkopedagogiikkaa ja kaupungin eri oppimisympäristöjä. Koulut tarkentavat vielä omissa ohjeissaan kuhunkin oppimisympäristöön soveltuvat, turvallisen koulunkäynnin toimintatavat.

Kasvosuojainten osalta kouluissa noudatetaan valtakunnallisia ohjeita. Omaehtoinen kasvosuojainten käyttö ei ole kiellettyä.

Ruokailut järjestetään porrastetusti. Hygieniasta huolehditaan ruuanvalmistuksen ja -jakelun sekä syömisen aikana. Ruokailu järjestetään kuhunkin kouluun soveltuvien toimintamallien mukaisesti yhteistyössä Pirkanmaan Voimia Oy:n ja muiden palveluntuottajien kanssa.

Iltapäivien harrastustoiminta aloitetaan normaalisti turvallisuus- ja hygieniaohjeet huomioiden. Toiminnassa suositaan ulkotilojen käyttöä. Toimipaikoista löytyy käyttäjille ohjeet yhteisten välineiden turvalliseen käyttöön.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut