Yrityksen autolle on nimettävä käyttövastaava, muistuttaa poliisi – maksut liikennevirheistä kasautuvat omistajille

Yrityksen on ilmoitettava omistamalleen autolle käyttövastaava, muistuttaa Poliisihallitus.

Tiedot käyttövastaavasta tarvitaan automaattista liikennevalvontaa varten. Liikennevirhemaksu määrätään ajoneuvon rekisteriin merkitylle omistajalle, haltijalle, tilapäiselle käyttäjälle tai käyttövastaavalle.

Käyttövastaava on auton pääasiallinen kuljettaja tai henkilö, jolla on tiedot auton kuljettajista. Käyttövastaavalla tulee olla vähintään B-ajokortti.

Poliisihallitus tiedottaa asiasta, koska se ja Helsingin poliisi ovat saaneet useita yhteydenottoja toimitusjohtajilta, vastuunalaisilta yhtiömiehiltä, yhteisöjen vastuuhenkilöiltä, rahoitusyhtiöiltä sekä liikenneasioiden rekisteriin merkityiltä käyttövastaavilta postissa saapuneista liikennevirhemaksuista.

Kysymyksiä yhdistää epätietoisuus poliisin toiminnasta sekä se, ettei rekisteritietoihin merkitty käyttövastaava ole ollut lainkaan selvä asia.

Yritysten omistamissa autoissa, joissa ei ole erikseen merkitty luonnollista henkilöä, liikennevirhemaksu määrätään käyttövastaavalle.

Jos käyttövastaavaa ei ole kuitenkaan ilmoitettu, määrää poliisi liikennevirhemaksun ajoneuvon omistajalle tai haltijalle. Tällöin maksu osoitetaan yhteisön toiminnasta vastaavalle henkilölle.

Auton rekisteriin on merkittävä käyttövastaava ensirekisteröinnin ja muutosrekisteröinnin yhteydessä, jos auton omistaa oikeushenkilö, kuten yritys, eikä auton haltijaksi ole merkitty luonnollista henkilöä.

Esimerkiksi henkilöauton omistavalla yrityksellä on velvollisuus ilmoittaa auton rekisteritietoihin luonnollinen henkilö.

Käyttövastaavasta säädettiin lailla 2006, jolloin automaattista liikennevalvontaa koskevaa seuraamussääntelyä uudistettiin.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut