Hiedanrannassa aloitetaan uuden kevyen liikenteen väylän rakentaminen – Työ alkaa maanantaina

Tällainen liikenneyhteys rakentuu seuraavaksi Hiedanrannan alueelle. Tampereen kaupunki
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Hiedanrannassa aloitetaan uuden kevyen liikenteen yhteyden rakennustyöt ensi viikolla. Työt alkavat kohteessa maanantaina eli 10. elokuuta.

Työt aloitetaan Paasikiventien puoleisesta päästä valmistelevilla töillä. Uusi kevyen liikenteen väylä rakennetaan Hiedanrannan alueen länsipuolelle, Tehdaskartanonkadun ja Paasikiventien väliselle osuudelle. Väylä ylittää Paasikiventien vanhaa ratasiltaa pitkin ja se kulkee osan matkaa tehdasalueella olleella vanhalla ratalinjalla.

Väylän rakentamisen yhteydessä tehdään alueiden aitauksiin ja Hiedanrannan länsipuolen porttiin muutoksia. Rakentamisesta ei aiheudu haittaa Paasikiventien liikenteelle eikä Hiedanrannan alueelle kulkemiseen.

Noin 1,1 kilometrin pituinen kokonaan uusi kevyen liikenteen yhteys rakennetaan 4 metriä leveänä yhdistettynä jalankulku- ja pyöräilyväylänä. Se tulee palvelemaan Hiedanrannan alueen läpi kulkevaa kevyttä liikennettä.

Kevyen liikenteen väylän rakentamisessa hyödynnetään vahoja ratasiltoja ja vanhaa ratapengertä. Lisäksi väylän maarakenteissa Hiedanrannan alueella hyödynnetään alueen rakennusten ja rakenteiden purkamisesta saatuja betonimurskeita kiertotalousajattelun mukaisesti.

Työn arvioitu kesto on 2–3 kuukautta. Rakennuttaja on Tampereen kaupunki, ja urakoitsijana on tamperelainen Turtolan Kaivin Oy.

Hiedanrannan alue sijaitsee entisen Lielahden sellutehtaan alueella neljän kilometrin päässä kaupungin keskustasta Näsijärven rannalla. Alueesta ollaan kehittämässä ratikkareitin varrelle noin 25 000 asukkaan rantakaupunginosaa, jonne tulisi myös työpaikkoja noin 10 000 tekijälle.

Vanha tehdasalue on avoinna kaupunkilaisille ja eri toimijoille. Väliaikaisessa Hiedanrannassa järjestetään monenlaisia tapahtumia ja kokeiluja muun muassa kestävään kehitykseen liittyen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut