Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Metsästyskausi lähestyy: se tietää aselupahakemusten kasvua – poliisi neuvoo nyt, miten vältät suurimmat ruuhkat asioidessasi

Elokuun alussa alkanut metsästyskausi Sisä-Suomen poliisilaitoksen lupahallinnossa näkyy aselupahakemusten määrän kasvuna. Varsinainen vesilintujen metsästys alkaa 20.8. ja hirven metsästys 10. lokakuuta alkaen. Aselupia haetaan eniten juuri elo- ja syyskuussa.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että sesonkiaikana haetaan eniten perinteisiä pitkiä ampuma-aseita, lähinnä haulikoita, kivääreitä ja yhdistelmäaseita. Hakemusten käsittely ei ole vielä pahasti ruuhkautunut, mutta hakemusmäärän lisääntyessä luvan saamiseen voi mennä viikkojakin.

Poliisilaitos muistuttaa, että sesonkiajan alkaessa hakemusten käsittelyaika pitenee ja sen vuoksi asehakemus kannattaa jättää poliisiasemalle hyvissä ajoin. Hakemuksen voi jättää mille poliisiasemalle tahansa varaamalla asiointiaika etukäteen.

Asiointiajan saamiseen menee tällä hetkellä poliisiasemasta riippuen muutamasta päivästä viikkoihin. Esimerkiksi tällä hetkellä Tampereen pääpoliisiasemalle saa asiointiajan viikolle 34.

Sen lisäksi on muistettava, että asehakemuksen käsittely vie hakemuksesta riippuen jopa kuukauden tai enemmän, jos poliisin tulee esimerkiksi haastatella hakija vielä erikseen.

Aselupahakemus laaditaan yhdessä virkailijan ja asiakkaan kanssa asioinnin yhteydessä sen mukaisesti, mitä hakija ilmoittaa hankkivansa. Eli etukäteen täytettävää hakemuslomaketta ei ole saatavilla eikä käytettävissä.

Poliisilaitos toivoo, että hakijalla on asioidessaan mukana seuraavat asiakirjat:

- voimassa oleva passi tai henkilökortti (ajokortti ei ole henkilöllisyyttä osoittava asiakirja.)

- etukäteen täytetty perustelulomake: www.poliisi.fi/luvat/aselupalomakkeet

- aikaisemmat aseluvat

- todistus riistanhoitomaksun suorittamisesta ja metsästysseuran tms. jäsenyydestä

- sotilaspassi tms. asiakirja

- maksu 90 euroa ja samalla kertaa haettu lisälupa 42 euroa