Tampereen Takahuhdin Kuusimäenkadulla kokeillaan yhteiskatua

Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Takahuhdissa Kuusimäenkadulla on elokuussa alkanut yhteiskatukokeilu välillä Pekankatu-Jukolankatu. Kuusimäenkadun yhteiskatukokeilu kestää ensi vuoden (2021) syyskuun loppuun saakka.

Yhteiskadulla ajoneuvoille tarkoitettua ajorataa kavennetaan ajoratamaalauksin 3 metrin levyiseksi. Näin saadaan osoitettua jalankulkijoille leveät pientareet. Pyöräilijät kulkevat muun ajoneuvoliikenteen seassa kadun keskiosassa.

Liikenne yhteiskadulla on kaksisuuntaista. Vastakkaisista suunnista saapuvia ajoneuvoja väistetään pientareelle, kuitenkin huomioiden pientareella kulkevat jalankulkijat. Nopeusrajoitus on 30 km/h.

Ajoneuvoa ei saa pysäyttää eikä pysäköidä siten, että se vaarantaa turvallisuutta tai haittaa muuta liikennettä.

Kuusimäenkadulle, Pekankadulle, Jukolankadulle ja Loutunkadulle on asennettu tiedotustaulut yhteiskadusta.

Yhteiskatukokeilun tavoitteena on saada kokemuksia kustannustehokkaasta tavasta parantaa jalankulun ja pyöräilyn turvallisuutta sekä rauhoittaa asuinalueiden liikennettä. Mielipiteitä ja kokemuksia kokeilusta voi laittaa sähköpostilla palvelupiste.frenckell@tampere.fi

Uutista päivitetty 10.8. kello 8.15: Korjattu tieto yhteiskatukokeilun päättymisajankohdasta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut