TaPu pyytää nyt apua – "Ehdokkaita tulee saada lisää tai kuntavaaleihin ei ole asiaa"

Tämä ovi ei välttämättä kevään 2021 jälkeen enää Yrjö Schafeitelille aukea. TaPu on nimittäin nyt pulassa. Petteri Mäkinen
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Kahdella jäsenellä Tampereen kaupunginvaltuustossa oleva sitoutumaton Tampereen Puolesta on pulmatilanteessa. Asian sanoo suoraan Yrjö Schafeitel, joka kuvaa kuntavaaleja ryhmälle hyvin haastavaksi.

Jos kuntavaalit ryhmälle ylipäätään yhteisenä ryhmänä koittavat.

Schafeitel on toinen valtuutetuista, Lasse Oksanen toinen. Miehet ovat jo vanhoja sotaratsuja, eikä äkkiseltään löydy nuorisoa pelastamaan.

– Ei se auta, jos meillä on 20 ehdokasta ja niistä pari menee sisään. Ei sillä tee yhtään mitään. Suuret puolueet tekevät päätökset, ja muut kitkuttelevat.

– Me tarvitsemme nyt apua. Ehdokkaita tulee saada lisää. Elokuun lopussa pidetään kokous ja se voi tehdä raskaitakin päätöksiä, Schafeitel sanoo.

Mahdollista on siis sekin, ettei ryhmää nähdä lainkaan vaaliviivalla.

– Se olisi iso vahinko. Tampereen kuntapolitiikka kaipaa sitoutumatonta porukkaa. Muut hakevat etua itselleen ja edustamalleen puolueelle.

Schafeitel ei lähde sen koommin spekuloimaan sitä, kiinnostaisiko häntä ehdokkuus jonkun muun ryhmän tai puolueen listoilla.

Tamperelainen käsittelee kevään 2021 kuntavaalien asetelmia keskiviikon lehdessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.