Nouseeko nuori Matias Riikonen jo tällä kaudella Ilveksen ykkösmaalivahdiksi? – "Vielä on paljon kehitettävää omassa pelissä"

Maalivahtilupaus Matias Riikonen on tehnyt viileän sisääntulon Ilveksen avauskokoonpanoon. Myllykosken Pallo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen Ilveksen Veikkausliiga-kausi on alkanut vaihtelevissa merkeissä, mutta yksi pelaaja on joukosta erottunut ainakin edukseen: hän on nuori kakkosmaalivahti Matias Riikonen, joka sai tilaisuutensa Mika Hilanderin loukkaannuttua.

36-vuotiaan Hilanderin, joukkueensa kapteenin, otteet eivät ole kauden aikana muutenkaan vakuuttaneet siinä määrin kuin hänen kategoriansa pelaajan pitäisi. Heikoin esitys sattui otteluun FC Interiä vastaan, jossa taakse meni viisi maalia ja Ilves-fanien ykkössilmätikku Timo Furuholm rokotti kolmesti.

Riikonen on pelannut nyt maalissa muutaman ottelun ja esitykset ovat olleet komeita. Takaiskumaaleille 18-vuotias ei olisi voinut oikeastaan mitään.

– Tyytyväinen voin olla torjuntatyöskentelyyn, mutta vielä on paljon kehitettävää omassa pelissä. Esimerkiksi keskityspalloissa täytyy paremmin havainnoida koko boksia ja etenkin taka-aluetta. Pitäisi ehtiä vilkaista uudelleen ja tunnistaa vaarat, Riikonen kuvailee asiaa Ilveksen kotisivujen haastattelussa.

Maalivahtivalmentaja, kokenut Mikko Kaven näkee tilanteen osaltaan niin, että Riikosen hyvä pelaaminen on luonut Ilveksen maalivahtiosastolle aidon kilpailutilanteen.

– Matias on hienosti selvinnyt paineesta. Halusimme häneltä rohkeaa peliä ja kaveri oli kuin viilipytty. Matias on näyttänyt pärjäävänsä tällä tasolla, Kaven toteaa tyynenä.

Olosuhteet ovat muuttuneet myös sellaiseksi, ettei kapteeni Mika Hilanderin asema ykkösmaalivahtina ole millään tavalla sementoitu.

Kaven uskaltaa vaatia kapteenilta paljon myös julkisesti, kuten seuraava lausunto osoittaa.

– On tämä Hilallekin (Hilander) uusi tilanne olla kokoonpanon ulkopuolella. Se ei ole mikään salaisuus, että kun ikää kertyy, niin täytyisi vain treenata entistä kovempaa. Nuoret kaverit ovat urheilullisia ja kehittyvät kovaa vauhtia.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut