Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koulut alkavat ensi viikolla – Tampereella haetaan suojatiepäivystäjää 6 000 oppilaan koulutielle, näin pääset mukaan

Tampereen kaupunki etsii vapaaehtoisia suojatiepäivystäjiä – kuka tahansa aikuinen voi ilmoittautua mukaan.

Suojatiepäivystyksiä järjestetään Tampereella lukuvuoden alussa torstain 13. elokuuta ja keskiviikon 19. elokuuta välisenä aikana.

Päivystyksissä heijastinliivein varustetut aikuiset varmistavat lasten turvalliset tienylitykset. Samalla kiinnitetään autoilijoiden huomiota siihen, että pienet koululaiset ovat jälleen liikenteessä. Päivystystä tehdään koulupäivän alussa noin kello 8 ja 9 välillä. Yksi päivystysvuoro kestää 15–20 minuuttia kohteesta riippuen.

Mukaan suojatiepäivystäjäksi voi ilmoittautua niin yksityiset ihmiset kuin yhdistykset, yritykset ja työpaikat. Ilmoittautuneiden joukossa ovat jo Tesoma-seura, seurakuntia ja vanhempainyhdistyksiä.

Myös kaupungin liikennesuunnittelijat ovat jalkautumassa suojatiepäivystäjiksi. Edellisinä vuosina osallistujia on lisäksi ollut koulujen lähistöllä sijaitsevista yrityksistä; Rudus Oy:n työntekijät päivystivät viikon ajan Normaalikoulun edustalla.

Päivystettävänä 28 suojatietä

Suojatiepäivystys järjestetään Tampereella ensimmäistä kertaa näin laajana. Päivystettäviä kohteita on yhteensä 28 Tesoman, Kaarilan, Raholan, Linnainmaan, Atalan, Leinolan, Olkahisen, Lielahden, Wivi Lönnin koulujen sekä Svenska samskolanin ympäristöissä.

Kohteet tavoittavat yhteensä noin 6 000 oppilasta, mikä on yli neljännes koko kaupungin oppilasmäärästä. Päivystettävät kohteet on valittu yhdessä vanhempainyhdistysten ja opettajien kanssa koulujen lähistöltä vilkkaiden koulureittien varrelta. Jokainen suojatiepäivystäjä varaa itselleen sopivan kohteen ja ajankohdan etukäteen.

Ilmoittautua voi koulujen alkuun saakka. Suojatiepäivystykset ovat osa Koulumatkojen kulkutapaan vaikuttamalla turvallisuutta -hanketta. Päivystyksistä on tavoitteena luoda vuosittainen kampanja ja laajentaa ne kaikille Tampereen alakouluille.

Hanketta koordinoi Tampereen kaupungin liikennejärjestelmän suunnittelu. Hanke on saanut Traficomin liikenneturvallisuuden hankeavustusta.

Ilmoittautuminen täällä