Liikuntapalvelujen syyskauden ryhmiin ilmoittautuminen alkaa

Tampereen kaupungin liikuntapalvelujen ohjattujen liikuntaryhmien syyskausi alkaa maanantaina 31. elokuuta ja päättyy sunnuntaina 13. joulukuuta.

Syyskauden ryhmiin ilmoittaudutaan keskiviikkona 12.8. klo 9.00 alkaen, jolloin valittavana on useita vauvauintiryhmiä, uimakoulujen ensimmäisen jakson kursseja sekä työikäisten liikuntaryhmiä. Torstaina 13.8. klo 9.00 avautuvat hakulinkit edellisten lisäksi 60+, 75+ sekä erityisliikuntaryhmien monipuoliseen tarjontaan.

Kaikki syksyn ohjatut liikuntaryhmät ovat vapaasti selattavissa ilmoittautumisjärjestelmässä, hakulinkki avautuu varsinaisena hakuaikana.

Vauva- ja lapsiperheille suunnattu ohjauskausi alkaa 31.8. ja päättyy ryhmästä riippuen viimeistään 20.12. Tarjolla on ryhmiä niin uusille, yli kolmen kuukauden ikäisille vauvoille kuin yhdeksän kuukautta täyttäneille lapsille, jotka ovat suorittaneet vauvauinti-kurssin.

Lisäksi uimahalleissa polskitaan tenavauimakoulussa sekä vesipeuhulassa, jotka ovat suunnattu 3 – 5 -vuotiaille lapsille ja joissa opetetaan veteen totuttautumista, vesitaitavuutta sekä ryhmässä toimimista. Kuusi vuotta täyttäneille lapsille löytyy uimakouluja alkeisryhmistä taitoryhmiin, lisäksi valikoimassa on myös aikuisille suunnattuja alkeis- ja tekniikkaryhmiä

Perheliikuntaryhmien tarkoitus on innostaa perheitä liikkumaan. Toiminta tapahtuu kaupungin eri toimijoiden, kuten neuvoloiden, kouluterveydenhuollon, urheiluseurojen sekä kolmannen sektorin yhteistyönä. Tavoitteena on jakaa tietoa Tampereen liikuntamahdollisuuksista ja näin auttaa perheitä löytämään juuri heidän tarpeisiinsa sopivia liikuntamuotoja.

Tarjolla on esimerkiksi avoimia voimisteluvuoroja perheille, Perhetemppuryhmiä, Kuperkeikka-nimellä kulkevia temppuvuoroja sekä pyöräkouluja.

Nuorten treenit -höntsyliikunta tarjoaa matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksia kaikille tamperelaisille alle 30-vuotiaille nuorille. Harrasteliikunnan tavoitteena on tuottaa iloa ja virkistystä eri liikuntalajien parissa ilman kilpaurheilullisia tavoitteita. Liikuntaa harrastetaan monipuolisesti ammattitaitoisten liikunnanohjaajien johdolla.

Nuorten liikuntaryhmiin ei ole erillistä hakua vaan niihin voi tulla mukaan milloin vain. Löydät Nuorten treenit Facebookista ja Instagramista @nuortentreenit.

Nuorten treenien syyskalenteri päivittyy verkkosivuille elokuun aikana.

Seniori- ja työikäisille suunnattujen liikuntaryhmien tavoitteena on ylläpitää sekä parantaa tuki- ja liikuntaelimistön toimintakykyä, unohtamatta virkistystä sekä uusien tuttavuuksien solmimista. Työikäisille on tarjolla esimerkiksi kahvakuula-tunteja, kuntonyrkkeilyä tai vesijumppaa, 60+ -ikäisille kevennettyä voimistelua, senioritanssia tai vaikkapa tasapainoryhmiä.

Yli 75-vuotiaille kohdennetut Voimaa vanhuuteen -ryhmät on tarkoitettu senioreille, joiden toimintakyky on heikentynyt ja jotka käyttävät apuvälineitä liikkumisen tueksi.

Liikuntapalvelut järjestää erityisliikuntaa vammaisille ja pitkäaikaissairaille aikuisille ja lapsille. Liikuntaryhmien tavoitteena on terveyden, toimintakyvyn ja fyysisen kunnon parantaminen ja ylläpitäminen, sekä sosiaalisten kontaktien, ilon ja virkistyksen tuottaminen.

Ohjaajina toimivat kuntoutus- ja liikunta-alan ammattilaiset. Tarjolla on esimerkiksi hengitysliikunta-, mielenterveys- ja painonhallintaryhmiä sekä erilaisia tuki- ja liikuntaelinsairaiden liikuntaryhmiä. Näkövammaisille on tarjolla kuntovoimistelua sekä vesijumppaa, tuki- ja liikuntaelinsairaille vesivoimistelua sekä kuntopiiriä.

Vähän liikkuvilla ihmisillä on usein terveydellisiä ongelmia, jotka vaikuttavat paitsi työ- ja toimintakykyyn, myös elämänlaatuun. Maksuttoman liikuntaneuvonnan tarkoituksena on yksilöllisten tarpeiden, motivaation ja lähtötilanteen mukaan löytää keinot asiakkaan hyvinvoinnin edistämiseksi.

Liikuntaneuvontaa on tarjolla puhelimitse, terveysasemilla sekä Tampereen uintikeskuksessa ja Tesoman hyvinvointikeskuksessa 17.8. – 13.12.2020 välisenä aikana.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut