Lakalaivan Lidl avasi ovensa – "Odotamme asiakkaita läheltä ja kaukaa"

Lapsuudenkaverit Jari Vilen ja Risto Nikkanen olivat saapuneet katsomaan Lakalaivan Lidlin avajaisia. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Lidl avasi myymälän Tampereen Lakalaivassa torstaiaamuna kello 8 näyttävän ja pitkän jonon saattelemana.

Myymälän vastuuhenkilöt sanovat, että lämmin vastaanotto oli pitkän työn ja koronan mutkistaman tuotantoprosessin jälkeen vähintäänkin helpotus.

– Onhan tässä varmaan tovi mennyt ennen kuin valmista tuli. Viime talvena lähdimme touhuamaan tosissamme ja aloimme rekrytoida henkilökuntaa. Nyt olemme vaiheessa, jossa se varsinainen kova työ alkaa, Lidlin aluepäällikkö Ville Kuoppu kuvailee.

– Valikoima on vanha tuttu, mutta ympäristö ja paikka ovat uusia. Meillä on vahva usko siihen, että konsepti vetää, kuvailee myymäläpäällikkö Minna Törmä.

Helsinkiläinen Jii valvoi koko yön, jotta pääsi 150 euron lahjakorttiarvontaan Tampereen Lakalaivan Lidliin – katso video avajaisaamun meiningistä ja jonottavasta kansasta

Asiakkaita odotetaan läheltä ja kaukaa.

– Peltolammin kaupunginosa on tässä kaikkein lähinnä. Varmasti sieltä tulee paljon asiakkaita, Minna Törmä sanoo.

– Me olemme myös valtatien varressa. Uskomme, että myös keskustasta tulee asiakkaita koska liikenneyhteydet ovat hyvät. Odotamme asiakkaita läheltä ja kaukaa, Kuoppu sanoo.

Lidlissä on tähdätty siihen, että asiakkailla olisi uudessa myymälässä myöskin mukavaa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä että tilaa on, ja ahtaita nurkkia on pyritty välttämään.

– Asiakkaille on pyritty saamaan riittävästi tilaa ja myöskin viihtyisyyttä, Kuoppu kuvaa.

Lapsuudenkaverukset Jari Vilen ja Risto Nikkanen olivat tulleet Pirkkalan puolelta katsomaan, miltä meininki Lakalaivan uutuudessa näyttää. Kaverusten motiivit saapumiselle olivat hiukan erilaisia.

– Tein sellaisen arvion ennakkoon, että kauppa vaikuttaa isommalta, ja valikoiman suhteen on kovia odotuksia, Vilen kertoo.

– Näin ilmoituksen vähän mattimyöhäisenä lehdestä. Itse arvoin osoitetietoja viisi minuuttia, kunnes vaimo tuli sanomaan että tuossa se on, lähdet menemään vaan, Nikkanen naurahtaa.

Lidlit ovat elämän konkareille jo tuttuja kauppoja.

– Kyttään sellaista tarjousta, jossa saa kahdeksan jäätelötuuttia eurolla, Nikkanen kertoo.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut