Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paketti ratikan toisen vaiheen valmisteluaineistoa lähdössä eteenpäin, mutta hinnasta ei vielä tietoa – Kaupunginhallitus käsittelee maanantaina

Raitiotien Tampereen keskustasta länteen suuntautuvan osan 2 Pyynikintori–Lentävänniemi suunnittelu ja valmistelu on edennyt siten, että toteutussuunnitelmasta ja vaikutusten arvioinnista halutaan pyytää lausuntoja ja muuta palautetta.

Maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle esitetään, että se hyväksyisi valmisteluaineiston koosteet saman tien alkavaa palautevaihetta varten.

Raitiotien osalle 2 Pyynikintorilta Lentävänniemeen on valmisteltu toteutussuunnitelma, joka sisältää radan teknisen suunnittelun ja muuta selvitysaineistoa. Ensimmäistä, valmistumassa olevaa raitiotien osuutta (Hervanta–Tays–Pyynikintori) varten tehtyä vaikutusten arviointia on päivitetty ja täydennetty kakkososaa varten. Lielahden Enqvistinkadun ratahaara on lisämahdollisuus, josta päätetään erikseen.

Raitiotien läntinen jatke on suunniteltu kulkemaan Pyynikintorilta Sepänkatua pääradan yli kohti Santalahden uudistuvaa asuinaluetta. Tämän osuuden rakentaminen voidaan aloittaa jo tämän vuoden puolella, mikäli rakentamispäätös tehdään syksyllä.

Seuraavalla osuudella raitiotie ylittäisi Paasikiventien ja kulkisi kohti Hiedanrantaa ja Lentävänniemeä Näsijärven täyttöpenkereellä. Tämän osuuden rakentaminen voi alkaa sen jälkeen, kun Näsisaaren täyttölupa on lainvoimainen.

Lausuntokierroksen aineistossa ei ole vielä tietoja osan 2 rakentamiskustannuksista ja allianssin kannustinjärjestelmästä eikä tilannekatsausta Raitiotieallianssin osan 1 rakentamisvaiheen tavoitteiden toteutumisesta. Ne täydentyvät päätöksentekoaineistoon elo-syyskuun aikana.

Valtuustolle on tarkoitus esitellä iltakoulussa 7. syyskuuta raitiotien osan 2 päätöksentekomateriaali kokonaisuutena sisältäen myös saadut lausunnot.

Raitiotien ensimmäisen vaiheen liikennöinti alkaa elokuussa 2021. Mikäli osan 2 rakentaminen alkaa ensi talvena, raitioliikenne on tavoitteena aloittaa Pyynikintorilta Santalahteen vuonna 2023 ja Lentävänniemeen vuonna 2024.