Ratikka tulee vuoden päästä: Hervannassa hyödytään eniten, mutta tänne halutaan silti muuttaa – Lukijaraati laittoi kaupunginosat järjestykseen, katso top 5:t

Lukijaraati: Hervanta hyötyy eniten ratikan ensimmäisen vaiheen valmistumisesta, mutta raatilaiset muuttaisivat itse mieluiten Kalevaan, kun ratikka-aika vuoden kuluttua alkaa.

Kiskot kulkevat jo Sammonkatua pitkin ja Kaleva on Lukijaraadin mielestä ratikkakaupunginosien ykkönen. Tampereen ratikkaliikenne alkaa virallisesti 9. elokuuta 2021. Petteri Mäkinen
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Hervanta hyötyy asuinkaupunginosana eniten ratikan ensimmäisen vaiheen valmistumista, mutta ihmiset muuttaisivat mieluiten Kalevaan ratikkaliikenteen alkaessa tasan vuoden kuluttua.

Tämä ilmenee Tamperelaisen Lukijaraadille tehdystä kyselystä.

Raadilta kysyttiin, mitkä ratikan ensimmäisen vaiheen liepeillä olevat kolme kaupunginosaa hyötyvät asuinpaikkana eniten ratikan valmistumisesta ja mihin kaupunginosaan raatilaiset mieluiten itse muuttaisivat, kun ratikka valmistuu.

Lukijaraatilaisten suosikki ratikkakaupunginosista on Kaleva. Se nousi Pyynikin ja Tammelan edelle selväksi ykköseksi asuinpaikoista, joihin raatilaiset haluaisivat, kun liikenne alkaa vuoden kuluttua 9. elokuuta.

– Kahta en vaihda. Toinen on Kaleva ja toista en tiedä. Asun jo siellä ja siihen mennessä olen asunut jo 35 vuotta, kehuu raatilainen.

– Ratikka toimii vähän niin kuin hop on/hop off -välineenä; todennäköisesti se sujuvoittaa matkaa. Kauempana asuvat luultavasti tulevat kokemaan ratikan hitaana, arvelee toinen Kalevaa äänestänyt.

Kahta en vaihda. Toinen on Kaleva ja toista en tiedä.

Kaleva oli ykkönen kaikkien äänestäjäryhmien joukossa. Ikäryhmistä selvästi suurinta suosiota se nautti nuorimman ikäryhmän eli alle 35-vuotiaiden joukossa, joista 29 prosenttia rastitti Kalevan ykköseksi. Naisista Kalevan nosti suosikikseen 20 prosenttia, miehistä 16 prosenttia.

Vaikka Kaleva oli raatilaisten henkilökohtainen suosikki, kysymykseen siitä, mikä kaupunginosa hyötyy asuinpaikkana eniten ratikan ensimmäisen vaiheen valmistumisesta ykköseksi nousi Hervanta.

– Asuntojen hinnat suhteessa joukkoliikenneyhteyden laatuun on kova plussa, toteaa Hervantaa äänestänyt.

– Hervantalaisille ehkä parhaimmat edut liikenteen sujuvuuden kannalta ja Kalevaan uusien asuntojen vyöryn myötä, arvelee toinen raatilainen.

Kyselyyn vastasi 492 lukijaraatilaista 23.–26. kesäkuuta.

Raadin kanta

Missä näistä Tampereen kaupunginosista itse mieluiten asuisit, kun Tampereen ratikan ensimmäinen vaihe valmistuu ja liikenne alkaa elokuussa 2021? Valitse suosikkisi.

Kaleva 18 %

Pyynikki 13 %

Tammela 11 %

Amuri 7 %

Hervanta 5 %

Mitkä kaupunginosista hyötyvät asuinpaikkana eniten ratikan ensimmäisen vaiheen valmistumisesta? (voi rastittaa kolme)

Hervanta 77 %

Kaleva 57 %

Hallila 12 %

Turtola 12 %

Pyynikki 12 %

Lähde: Tamperelaisen Lukijaraati/Tietoykkönen

Vastaajia 492, vastausaika 23.–26.6.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.