Tampereen yliopisto otti käyttöön uuden opintotietojärjestelmän – "On tärkeää että käytössä on yksi yhteinen järjestelmä"

Tampereen yliopisto on ottanut käyttöön uuden opintotietojärjestelmän, joka kattaa opiskelun vaiheet suunnittelusta valmistumiseen. Sisu-niminen järjestelmä korvaa yhdistyneiden Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston opinto- ja koulutustietojen hallintaan käytetyt järjestelmät.

Samalla se on osa Tampereen korkeakouluyhteisön uudistusprosessia, jossa rakennetaan yhteinen digitaalinen toiminta- ja palveluympäristö. Järjestelmää käyttää lähes 30 000 opiskelijaa ja henkilökunnan jäsentä.

Sisu on kehitetty tukemaan opintojen suunnittelua ja opiskelijan koko opiskelupolkua. Opettajat laativat järjestelmässä opetussuunnitelmat ja kurssitarjonnan sekä kirjaavat opintosuoritukset.

Opiskelijat suunnittelevat Sisussa opintonsa, ilmoittautuvat kursseille ja asioivat sähköisesti esimerkiksi hakiessaan tutkintotodistusta. Aikaisemmin nämä toimenpiteet tehtiin useissa eri tietojärjestelmissä.

Järjestelmän mittakaavasta kertoo, että vanhoista opintorekistereistä siirrettiin Sisuun kaikkiaan noin 200 000 opiskelijan tiedot ja 5,7 miljoonaa opintosuoritusta.

Sisu avautui yliopiston henkilökunnalle 20. heinäkuuta ja elokuun 5. päivänä myös opiskelijat aloittivat järjestelmän aktiivisen käytön.

– Sisu otetaan käyttöön kehittyvänä perusversiona, ja sen sujuvaa käyttöä sekä useita toiminnallisuuksia parannetaan aktiivisesti. Koulutuksen palvelujen ja toimintojen näkökulmasta on ensisijaisen tärkeää, että Sisun myötä yliopistolla on yksi kaikille yhteinen koulutuksen ja opiskelun ydinjärjestelmä, painottaa koulutuksen ja oppimisen palveluyksikön johtaja Jukka Mäkinen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut