Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirjatin perhelukudiplomi kannustaa nyt tamperelaisperheitä lukemaan

PIKI-kirjastot ovat julkaisseet uuden Kirjatin perhelukudiplomin. Maksuton mobiilisovellus auttaa löytämään ikätasoista luettavaa alle kouluikäisille lapsille sekä tarjoaa runsaasti lukuvinkkejä eri aihepiireistä.

PIKI-kirjastot julkaisivat 6. elokuuta uuden Kirjatin perhelukudiplomisovelluksen, jonka tarkoituksena on tukea alle kouluikäisten lasten ja heidän perheidensä yhteistä lukuharrastusta. Perhelukudiplomi kannustaa perheitä lukemaan yhdessä monipuolisesti ja helpottaa sopivan luettavan etsimistä. Perhelukudiplomin voi ladata maksuttomana mobiilisovelluksena sekä Android- että iOS-laitteille.

Kirjatin perhelukudiplomista voi hakea lukuvinkkejä aiheittain tai ikäryhmittäin (0–4-vuotiaat ja 5–7-vuotiaat).

– Kirjastoammattilaiset ovat valinneet perhelukudiplomin kirjalistoihin runsaasti sekä kotimaisten lastenkirjailijoiden teoksia että laadukkaita käännöksiä. Perhelukudiplomin teemoja ovat esimerkiksi nukkumaanmeno, päivähoito ja koulu, perhe, seikkailu, tunteet ja vaikeat aiheet, perhelukudiplomihanketta vetänyt kirjastonhoitaja Merita Ronkainen Tampereen kaupunginkirjastosta sanoo.

Perhelukudiplomi suoritetaan lukemalla kymmenen lukudiplomissa suositeltua teosta. Suoritukset voi halutessaan merkitä kirjastosta maksutta saatavaan Kirjatti-kirjanmerkkiin, jossa on kymmenen tassunjälkeä ruksattavaksi luettujen kirjojen mukaan.

Kun kaikki tassunjäljet ovat täynnä, kirjanmerkkiä voi käydä näyttämässä jossakin Pirkanmaan kirjastossa. Diplomin suorittaja saa kirjastosta lukudiplomitodistuksen ja pienen yllätyksen palkinnoksi.

Perhelukudiplomissa on jokaisesta suositellusta kirjasta kansikuva ja lyhyt esittelyteksti. Sovelluksesta näkee myös teoksen saatavuustiedot Pirkanmaan kirjastoissa, eli missä kirjastossa kirja on paikalla. Lisäksi jo luettuja kirjoja voi merkitä luettujen listalle.

Lukudiplomin voi suorittaa myös perinteisesti ilman sovellusta tulostamalla kirjalistat PIKI-verkkokirjastosta paperille ja tarkistamalla teosten saatavuuden verkkokirjaston linkeistä.

Myös alakoululaisille sekä yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille on omat lukudiplomit sovelluksineen. Nämä löytyvät sovelluskaupoista Pirkanmaan lukudiplomi -haulla.