Helsinkiläinen Jii valvoi koko yön, jotta pääsi 150 euron lahjakorttiarvontaan Tampereen Lakalaivan Lidliin – katso video avajaisaamun meiningistä ja jonottavasta kansasta

Makeasti oravainen makaa sammalvuoteellansa / sinnepä ei hallin hammas eikä metsämiehen ansa ehtineet milloinkaan / ei milloinkaan.

Siirrytään ajassa pari vuosisataa eteenpäin Aleksis Kiven kulta-ajoista. Tampereen Lakalaivaan avatun Lidlin avajaispäivä oli saanut elokuisena aamuna Helsingissä asuvan Jiin siinä määrin innostumaan, että hän oli päättänyt tulla jonottamaan paikan päälle yön yli.

Niin oli tullut moni muukin: 15 minuuttia ennen aamukahdeksaa Autovarikontie 13:n parkkialuetta kierteli satojen metrien mittainen jono. Pikkulapsia, teinipoikia, eläkeläisiä – ihmisiä koko sosiaalisen väripaletin täydeltä.

Alla ei ollut sammalvuodetta, vaan parkkipaikan asfaltti. Päällä oli vihreä pressu. Muutama minuutti ennen avajaishetkeä makuupussista herännyt Jii kommentoi, että kaikki oli ollut vaivan arvoista.

– En voi sanoa nukkuneeni, lepäilin. Oli hyvä että jotain oli päällä, ei tullut kylmä, Jii kommentoi tunkiessaan pressuaan mustaan jätesäkkiin.

Miksi?

– Täällä arvotaan 150 euron lahjakortti.

Lahjakortti meni lopulta ohi suun. Hyvästä yrityksestä voi kuitenkin antaa pisteet.

Henkilöllisyytensä salassa pitävä Jii kertoo olevansa kiertävää sorttia.

– Liikun ympäri Suomen, joten on luontevaa käydä Lidlissä. Nämä avajaistilaisuudet kuuluvat aina ohjelmaan. Kun käyn Oulussa, käyn tietysti Lidlissä. Tykkään Lidlin meiningistä. Ei voi sanoa, että tässä olisi erityisesti mitään punkia, mutta tykkään siitä että mennään valtavirran ulkopuolella, Jii kuvailee.

– Terve kilpailu kaikessa on ok. Jos jollakin on monopoliasema, hinnat ovat sen mukaiset. Se ei ole sitten enää kenenkään etu, hän jatkaa.

Mitä kiertävä mies tekee sitten työkseen?

– Olen valeasuinen joulupukin tonttu, hän määrittelee.

Lakalaivan Lidl avasi ovensa – "Odotamme asiakkaita läheltä ja kaukaa"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut