Pirkankadun ja Itsenäisyydenkadun ratikkareitillä suunnitelmat uusiksi: ylityspaikkoja muutetaan suojateiksi – Tällainen on niiden ero

Pirkankadulla ja Itsenäisyydenkadulla tehdään kesän aikana muutostöitä muun muassa katujen raitiotien ylityspaikoilla.

Joitakin ylityspaikkoja muutetaan suojateiksi turvallisuussyistä. Muutosten tavoitteena on parantaa jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta raitioliikenteen alkaessa.

Lisäksi radan varrella tehdään vielä joitakin muutoksia muun muassa reunakivien tasaukseen sekä liikennevalojen painonappeihin niiden käytettävyyden parantamiseksi. Muutokset tehdään Raitiotieallianssin liikenneturvallisuusauditoinnin perusteella. Työt aloitettiin tänä aamuna.

Ylityspaikat poikkeavat suojateistä siten, että ylityspaikka on kohta, josta raitiotien voi ylittää, mutta jalankulkijan tai pyöräilijän on väistettävä raitiovaunua. Ajoradan yli on näissä paikoissa suojatie, mutta kiskojen yli ei. Suojatiellä puolestaan raitiovaunu väistää jalankulkijaa ja pyöräilijää.

– Olemme Raitiotieallianssissa tarkastelleet nyt valmistuneiden ylityspaikkojen liikenneturvallisuutta yhdessä ja tulleet siihen johtopäätökseen, että osa ylityspaikoista on syytä muuttaa suojateiksi ennen raitioliikenteen alkua, suunnittelupäällikkö Ari Vandell Tampereen kaupungilta kertoo tiedotteessa.

Käytännössä muutokset tarkoittavat sitä, että jo valmistuneille ylityspaikoille tehdään yhtenäinen asfaltointi kadun ja raitiotien yli ja siihen maalataan suojatien ajoratamerkinnät koko matkalta.

Pirkankadulla muutoskohtia on neljä: Mustalahdenkadun, Kortelahdenkadun, Mariankadun ja Sotkankadun liittymien ylityspaikat. Itsenäisyydenkadulla muutokset tehdään Sammonaukion raitiopysäkin molempiin päihin, jotka muutetaan yhteneväisiksi suojateiksi. Mariankadun, Kortelahdenkadun ja Mustalahdenkadun suojateille tulee väliaikaiset suojatiet aivan nykyisten viereen. Väliaikaiset suojatiet ovat käytössä muutaman päivän. Sotkankadun kohdalla suojatie suljetaan kokonaan, koska risteyksen toisella puolella on käytössä oleva suojatie. Töitä ei tehdä samaan aikaan Pirkankadulla ja Itsenäisyydenkadulla.

Raitioliikenteen koeajot jatkuvat myöhemmin syksyllä keskusta-alueella

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut