Hurja karkumatka Tampereen Teiskossa päättyi, kun poliisikoira loksautti hampaansa asuntovaunussa – Sitä ennen sinnikäs karkulainen yritti paeta moottoripyörällä, juosten ja jopa uimalla

Tiistaina 4.8. aamupäivällä Tampereen Simunanniityssä yritettiin murtautua vapaa-ajan asuntoon. Poliisi sai tuntomerkit epäillystä. Poliisin tutkiessa tapahtumapaikkaa se sai ilmoituksen, että epäillyn tuntomerkkeihin sopiva henkilö ajaisi moottoripyörällä kohti Kämmenniemeä. Poliisipartio lähti tarkastamaan tilannetta.

Siitä sai alkunsa tapahtumasarja, joka päättyi lopulta sananmukaisesti poliisikoiran hampaisiin. Seuraavaksi poliisipartion ollessa Aunessalmenkadun ja Kämmenniemenkadun risteyksessä se havaitsi tuntomerkkehin sopivan moottoripyörän kuljettajan. Kuljettaja lähti pakoon Kämmenniemenkatua pitkin kohti Aunessiltaa kevyenliikenteen väylää pitkin.

Pakoa jatkettiin muun muassa Teiskon kirkkotietä pitkin. Pakenevan moottoripyöräilijän nopeus oli kovimmillaan noin 180 kilometriä tunnissa, kun rajoitus oli 80 km/h.

Puhuttiin perustellusti hengenvaarallisesta tilanteesta. Pakeneva moottoripyöräilijä aiheutti joitakin vaaratilanteita jalankulkijoille ja jotkut autoilijat joutuivat väistämään sitä. Moottoripyöräilijän ajo päättyi Teiskon kirkkotien ja Niemenkyläntien risteykseen, josta epäilty jatkoi pakenemista juosten.

Eivätkä tähänkään vielä konstit loppuneet. Epäilty ui kapean joen yli kohti etelää. Partio ei lähtenyt uimaan, ja epäilty pääsi pakenemaan tässä vaiheessa. Takaa-ajoon osallistui useita partioita.

Poliisi sai lopulta tiedon iltakymmenen jälkeen että kyseinen epäilty olisi Mustakalliontiellä. Poliisi teki muun muassa poliisikoiran avulla alueella etsintää, ja epäilty tavoitettiin asuntovaunusta.

Yhteistyökykyä ei ollut tässäkään tilanteessa: mies vastusti poliisin toimenpiteitä ja hänen kiinniottamisekseeen käytettiin poliisikoiraa. Koiran pureman vuoksi hänet käytettiin lääkärintarkastuksessa ja kuljetettiin kiinniotettuna poliisin tiloihin.

1980-luvulla syntynyttä miestä epäillään nyt muun muassa törkeän varkauden yrityksestä, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja virkamiehen vastustamisesta.

Otsikkoa muutettu kello 14.21.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut