Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ismo Alangosta ja Maija Vilkkumaasta tuli rokkikummeja TTT:n Hamletiin – "Kun kerran elämässä pyydetään laulamaan Shakespearen tekstiä, ei siitä voi kieltäytyä"

Onko Hamlet rock?

Sitä pohtii nyt Tampereen Työväen Teatteri musikaalissa, jonka ensi-ilta odottaa heti syyskuun alkupäivinä. Teatteri pyysi Ismo Alankoa ja Maija Vilkkumaata rokkikummeiksi Hamlet rock-musikaaliin. He fiittaavat kahdella musikaalibiisillä ja näyttävät, miten musikaalibiisit taipuvat suomalaisrokkareiden käsittelyssä.

Ensimmäinen biisijulkaisu on nimeltään Hamlet and his Gravediggers feat. Ismo Alanko: Rikokseni löyhkää.

Rikokseni löyhkää

Hamlet and his Gravediggers feat. Ismo Alanko: Rikokseni löyhkää

Ismo Alanko tarttui teatterin tekemään tarjoukseen empimättä. Biisiksi valikoitunut Rikokseni löyhkää on musikaalissa Hamletin isäpuolen Claudiuksen soolo.

– Kun kerran elämässä pyydetään laulamaan Shakespearen tekstiä, ei siitä voi kieltäytyä. Claudiuksen tilitys on silkkaa rock n’ rollia: armon perään ulvotaan, vaikka sielu on jo myyty paholaiselle. Bändi on myös loistava, Gravediggersin kitarat murisevat uskottavasti tuomiopäivän tunnelmissa, Alanko kertoo.

Nauhoitus tehtiin studiossa ennen kesää, kun teatteri oli harjoitustauolla. TTT:n näyttämöllä Claudiusta esittää musikaalirooleistaan tunnettu Jari Ahola.

Hamlet and his Gravediggers on tunnettuja muusikoita vilisevä kokoonpano, joka soittaa livenä Hamlet rock-musikaalissa. Mukana ovat Varre Vartiainen (kitara), Jarmo Saari (kitara), Jani Auvinen (rummut), Teemu Broman (basso), Joonas Mikkilä (koskettimet) ja Paavo Malmberg (lyömäsoittimet, koskettimet ja ohjelmointi).

Rikokseni löyhkää on säveltänyt Eeva Kontu ja musiikin sovittajina ovat kitaristit Jarmo Saari ja Varre Vartiainen. On hieno mieli rikki -sävellys on Eeva Kontun. Tekstit molempiin lauluihin on William Shakespearen pohjalta suomentanut ja sovittanut Michael Baran ja Eeva Kontu.

Maija Vilkkumaan biisi kulkee esittäjänimellä Hamlet and his Gravediggers feat. Maija Vilkkumaa: On hieno mieli rikki.

Se julkaistaan keskiviikkona 12.8. Musikaalissa se on Hamletin rakastetun Ofelian soolo, ja roolissa TTT:ssä vieraileva Inke Koskinen.

Rockmusikaali saa kantaesityksensä Tampereen Työväen Teatterissa kaksoisensi-illassa 3.9. ja 5.9.2020 Suurella näyttämöllä. Musikaalin ohjaa Otso Kautto.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Hamlet nähdään rock-musikaalina Suomessa.

Rokkikummien biisien julkaisupäivät:

5.8.2020 Hamlet and his Gravediggers feat. Ismo Alanko: Rikokseni löyhkää

12.8.2020 Hamlet and his Gravediggers feat. Maija Vilkkumaa: On hieno mieli rikki