Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilves jatkaa Veikkausliigaa, Tampereelle tulee vieraita Rovaniemeltä – "Tekemisen taso ei ole riittävä"

Jalkapallon Veikkausliigan vaihtelevasti aloittanut Tampereen Ilves kohtaa keskiviikkoiltana Ratinassa Rovaniemen Palloseuran. Ottelu alkaa kello 18.30.

Aiempi kotiottelu on tuoreena muistissa, sillä HIFK:ta vastaan joukkue pelasi 2–2 lauantaina. Erittäin tunteikkaasta ottelusta jäi katsojien mieleen ainakin se, että Ilveksen apuvalmentaja Toni Kallio hajotti joukkueensa vaihtopenkiltä sivupleksin protestoidessaan äänekkäästi päätuomari Jari Järvisen ratkaisuja.

Sellainenkin harvinaisuus lauantaina nähtiin, että maalivahtivalmentaja Mikko Kavenille näytettiin toisella puoliajalla keltaista korttia.

Lopputulos ei kuitenkaan ollut muuta kuin joukkueen omaa haparointia. HIFK tuli tasoihin maalilla, joka oli seurausta Ilves-puolustajan hajamielisestä pelaamisesta. Rangaistuspotkuvihellys ei varmasti ollut kenestäkään vääryys.

– Paikkoja oli varsinkin ensimmäisellä jaksolla, kun HIFK antoi meille mahdollisuuksia. Pelin jälkeen olemme varmasti kaikki koko joukkueena sitä mieltä, että tekemisen taso ei ole riittävä, päävalmentaja Jarkko Wiss kommentoi Ilveksen kotisivujen otteluennakossa.

Haasteita tuntuu olevan molemmilla puolin kenttää. Toisaalta puolustuspäässä tuntuu tulevan liian usein hätä, toisaalta hyökkäysosastonkin pitäisi saada enemmän tehoja irti. Yritystä on ja vauhtia riittää, mutta Ilves kaipaisi kipeästi kliinistä viimeistelijää laittamaan pallot sisään.

Maalivahtiosastolla Matias Riikonen pelaa koko ajan niin, että Mika Hilanderin paikka ykkösmaalivahtina ei ole tosiaankaan mitenkään kiveen kirjoitettu.

– Pitää kuitenkin muistaa, että nyt on varmaan ensimmäinen sellainen vuosi, että pelaajat eivät ylisuorita. Joukkueenakaan ei ole tullut mitään huippuhetkeä, joka kantaisi pitkään. Myönnämme tilanteen, mutta haluamme muuttaa sitä, Wiss korostaa.