Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Tänä vuonna odotan joulua enemmän kuin koskaan" – Kansanedustaja Iiris Suomela odottaa lasta

Vihreiden kansanedustaja ja Tampereen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Iiris Suomela odottaa lasta. Laskettu aika osuu joulukuulle.

– Tänä vuonna odotan joulua enemmän kuin koskaan. Jos kaikki sujuu hyvin, silloin yksi elämäni suurimmista toiveista toteutuu ja minusta tulee äiti, Suomela kertoo.

– Tulevina vuosina eduskunnalla on edessä suuri työ koronan jälkeisen uudelleenrakennuksen myötä. Lapsen myötä ilmastonmuutoksen torjunta ja yhdenvertaisuuden edistäminen tuntuvat entistäkin tärkeämmältä, hän jatkaa.

Suomela pitää vanhempainvapaiden jakamista tasan tärkeänä niin työelämän kuin vanhemmuuden tasa-arvon edistämisen kannalta. Tällä hetkellä kotihoidontuesta yli 90 prosenttia maksetaan naisille.

– Me aiomme jakaa vastuun vanhemmuudesta tasan.

– Vanhempainvapaista puhutaan usein työelämän epätasa-arvon näkökulmasta. On kuitenkin syytä huomata, että kyse on myös isien yhdenvertaisesta oikeudesta vanhemmuuteen, Suomela huomauttaa.