"Tänä vuonna odotan joulua enemmän kuin koskaan" – Kansanedustaja Iiris Suomela odottaa lasta

Vihreiden kansanedustaja ja Tampereen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Iiris Suomela odottaa lasta. Laskettu aika osuu joulukuulle.

– Tänä vuonna odotan joulua enemmän kuin koskaan. Jos kaikki sujuu hyvin, silloin yksi elämäni suurimmista toiveista toteutuu ja minusta tulee äiti, Suomela kertoo.

– Tulevina vuosina eduskunnalla on edessä suuri työ koronan jälkeisen uudelleenrakennuksen myötä. Lapsen myötä ilmastonmuutoksen torjunta ja yhdenvertaisuuden edistäminen tuntuvat entistäkin tärkeämmältä, hän jatkaa.

Suomela pitää vanhempainvapaiden jakamista tasan tärkeänä niin työelämän kuin vanhemmuuden tasa-arvon edistämisen kannalta. Tällä hetkellä kotihoidontuesta yli 90 prosenttia maksetaan naisille.

– Me aiomme jakaa vastuun vanhemmuudesta tasan.

– Vanhempainvapaista puhutaan usein työelämän epätasa-arvon näkökulmasta. On kuitenkin syytä huomata, että kyse on myös isien yhdenvertaisesta oikeudesta vanhemmuuteen, Suomela huomauttaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut