Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Absoluuttista tasa-arvoa ei ole – "Luonnon muokkaaminen omiin ideologisiin tarpeisiin on tuhoon tuomittu linja"

Tamperelaisessa oli viikko sitten juttu tulevasta tissiflashmobista, jossa naisille vaadittiin oikeutta pukeutua yläosattomasti uimarannoilla. Tätä perusteltiin tasa-arvolla.

Taustalla vaikuttaa kuitenkin olevan sukupuolettomuuden ajatus, jossa kaikki halutaan tasapäistää samanlaiseksi massaksi.Tämän totesikin jutussa haastateltu Päivi Kokkonen sanoessaan, että tämä on vasta alkua.

Tässä taas kerran sotketaan kaksi asiaa, erilaisuus ja eriarvoisuus. Missään ei ole eikä tule olemaan täydellistä tasa-arvoa kaikille, se on mahdottomuus. Tasa-arvo on erilaisten arvojen välistä kamppailua, jolle yhteiskunnan, uskonnon tai politiikan tulee asettaa rajat.

Jos vapautta ja tasa-arvoa on se, että kaikki saavat tehdä mitä haluavat, tuloksena on kaaos ja kaikkien sota kaikkia vastaan. Kanat ja ketut eivät voi olla tasa-arvoisesti samassa tarhassa.

Miten tuolle Cult Cunthin haikailemalle uimarannalle mahtuvat vaikkapa päästä varpaisiin pukeutuvat musliminaiset? Yläosattomuus loukkaa näiden naisten vakaumusta. Miten sinne mahtuvat muutkin, joiden uskonnollinen tai muu vakaumus ei salli naisten yläosatonta pukeutumista?

Rinnoissa on kyse muustakin kuin rasvaprosenteista, niin se on ollut Edenin paratiisista saakka. Cult Cunthin mallilla karsittaisiin iso osa ihmisistä pois uimarannoilta.

Luonnon muokkaaminen omiin ideologisiin tarpeisiin on tuhoon tuomittu linja.

Entä jos joku haluaa vapauden ja tasa-arvon nimissä ”juosta ilman housuja”, jonka Kokkonenkin tyrmää? Myös toinen Kokkosen väittämä ontuu pahasti. Sekasaunaan tai nudistirannalle mennään vapaaehtoisesti oman harkinnan mukaan, toisin kuin kaikille avoimelle uimarannalle. Miten kukin nuo paikat kokee, se on hänen yksityinen ja vapaaehtoinen kantansa, jota ei voi tasa-arvon nimissä pakottaa.

Onneksi on eri sukupuolia ja niiden välistä erilaisuutta, kuten luonto on asian luonut. Se ei ole epätasa-arvoa, se on erilaisuutta, joka on yksi inhimillisen kulttuurin perusasioita.

Eikä se ole keksitty tai ”oletettu” asia, kuten nykyisin kuulee väitettävän. Luonnon muokkaaminen omiin ideologisiin tarpeisiin on tuhoon tuomittu linja. Ollaan erilaisia ja tasa-arvoisia.

Hannu Oittinen

punavihreä konservatiivi