Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jääkiekkoilijan kesä kääntyi tutuksi työnteoksi: Tappara käärii hihat jälleen perjantaiaamuna Rauman Pitsiturnauksessa kello 8.45 – "Kävellään hallille niin kyllä siinä herää"

Jääkiekkoilijan kesä on kirjallisuudestakin tuttu käsite, mutta vuosi 2020 teki siitä vielä poikkeuksellisemman. Korona tuli ja käänsi asiat niin, ettei sarjakauden 2019-2020 voittajaa saatu selville vaan kausi jäi kesken.

Vaan nyt on aika uusi, ja harjoitusotteluiden sarja alkaa hiljalleen osua kohdille. Ensimmäisenä tamperelaisjoukkueena kilpailullisen kamppailun makuun pääsee Tappara, jonka kausi alkaa perjantaina Raumalla Pitsiturnauksen lohkovaiheen ottelulla HIFK:ta vastaan.

Ottelu alkaa kiekkomiehen näkökulmasta kukonlaulun aikaan – kello 8.45.

– Onhan se mielenkiintoinen aika. Joukkue lähtee Raumalle jo torstaina, sitten on vaan laitettava herätyskello pirisemään riittävän aikaisin. Kävelemme hallille sillä ajatuksella, että kyllä siinä ehtii herätä, kuvailee Tapparan maalivahtivalmentajana ja joukkueenjohtajana aloittava Aki Näykki.

Näykki saapui Tampereelle Sveitsin pääsarjasta.

– Siellä on nopea sarja ja paljon taitavia pelaajia. Pelaajien keski-ikä on sitten ehkä Suomen pääsarjaa selkeästikin vanhempi, hän vertailee.

Ilves-leirissä otetaan harjoitusotteluiden suhteen rauhallisemmin. Joukkueen päävalmentaja Jouko Myrrä sanoo, että elokuun ensimmäiset viikot keskitytään pelaajien testaukseen sekä harjoitteluun yleensä.

– Joukkueena emme ole nähneet toisiamme kuukausiin. Pienryhmäharjoittelua on ollut toki koko ajan, mutta joukkuemuotoista toimintaa on ollut viimeksi joskus maaliskuussa. Sen jälkeen tunteet ovat vaihdelleet laidasta laitaan. Seassa on ollut taatusti myös pelkoakin, Myrrä kuvailee.

Ilveksen harjoitusotteluiden kausi alkaa elokuun 19. päivä, jolloin Tampereella vastaan asettuu Jyp Jyväskylästä.

Jouko Myrrä kuulostaa hyvin innostuneelta, kun hän kuvailee joukkueensa ensimmäistä yhteistä toimintaviikkoa elokuussa.

– Pelaajille on suuri asia päästä jälleen tapaamaan toisensa. Tässä puhutaan kuitenkin lajista, jossa hallilla odottaa se toinen perhe. Yhteisö antaa voimaa ja yhteisö antaa tukea ja yhteisö on tästä syystä tärkeä, Myrrä korostaa.