Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi tutkii Toijalan vesiskootterionnettomuutta – epäilee kuljettajia törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, myös vesijetit luovuttanutta epäillään rikoksesta

Poliisi tutkii Toijalan sataman edustalla viime perjantaina sattunutta onnettomuutta.

Poliisi epäilee molempien vesiskoottereiden kuljettajia törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Onnettomuuteen ei epäillä liittyvän päihteitä.

Uuden vesiliikennelain mukaisesti esitutkinnassa selvitetään vesikulkuneuvon päällikön vastuuta kulkuneuvon turvallisesta kuljettamisesta ja niitä tapahtumia, jotka johtivat kahden vesijetin yhteentörmäykseen. Sisä-Suomen poliisi muistuttaa, että vesiliikenteessä tähystämisen tärkeys korostuu nopeuden kasvaessa ja etäisyys toisiin on pidettävä sellaisena, että edes yhteentörmäämisen vaaraa ei synny. Esitutkinnassa on jo nyt selvinnyt, että vesijetit törmäsivät keulat vastakkain ja vaurioituivat tilanteessa merkittävästi.

Tämän lisäksi esitutkinnassa on epäiltynä vesiliikennerikoksesta henkilöitä, jotka ovat luovuttaneet vesijetit niitä kuljettaneiden henkilöiden käyttöön. Myös vesikulkuneuvon kuljetettavaksi luovuttaminen ja siihen liittyvä sääntely muuttui uuden vesiliikennelain myötä. Luovuttajalla on vastuu siitä, että kuljettajalla on riittävä ikä, kyky ja taito vesikulkuneuvon kuljettamiseen ja että hän saa riittävän opastuksen niiden turvalliseen käyttöön. Tässä vaiheessa esitutkintaa poliisi epäilee, että näin ei ole kaikilta osin tapahtunut.

Etelä-Pirkanmaalla poliisi on havainnut myös valtakunnallisen trendin vesijettien lisääntymisestä. Poliisi arvelee, että niitä vuokrataan ja lainataan huomattavasti aiempaa enemmän. Poliisi muistuttaa, että vakavilta onnettomuuksilta on mahdollisuus välttyä, kun vesillä noudatetaan vesiliikenteen sääntöjä ja niihin perehdytään huolellisesti ennen ensimmäistä vesille lähtöä.

– Vesijettejä lainaavien ja vuokraavien henkilöiden on syytä olla tietoisia omasta vastuustaan. Vanha ajatus siitä, että vesillä on vapaus kulkea, mutta vastuu on ankara kun jotain sattuu, pitää siis paikkaansa, poliisin tiedotteessa todetaan.

Venepoliisit ovat valvoneet vesiliikennettä Etelä-Pirkanmaalla ja poliisi on saanut myös ilmoituksia häiritsevästä vesiliikenteestä. Valtaosa veneilystä sujuu kuitenkin mallikelpoisesti.