Sisä-Suomen poliisin tilastot kertovat: huumausainerikollisuuden määrä kasvoi tuntuvasti alkuvuoden aikana

Huumausainerikosten määrä on edelleen tuntuvassa kasvussa Sisä-Suomen poliisin alueella. Poliisin maanantaina julkistamat tilastot kertovat, että huumausainerikosten määrässä on ollut kasvua vuoden ensimmäisen kuuden kuukauden aikana yli 47 prosenttia.

Huumausainerikosten kokonaismäärä kasvoi siis 1 802 rikoksesta 2 655 rikokseen. Lähes poikkeuksetta rikokset jakautuvat poliisin mukaan kolmen rikosnimikkeen kesken, jotka ovat rikosmääriltään järjestyksessä huumausaineen käyttörikos, huumausainerikos ja törkeä huumausainerikos.

Käyttörikokset ovat puolestaan usein laittomia huumausaineiden käyttöjä tai vähäiseksi katsotun määrän hallussapitoja, johon vaikuttaa se, mikä huumausaine milloinkin on kyseessä. Näiden rikosten määrä kasvoi 1 319 rikoksesta 1 638 rikokseen.

Sisä-Suomen poliisilaitos on ollut yhdessä muiden poliisilaitosten ja muiden viranomaisten kanssa mukana tutkinnassa, jossa verkossa toimivilla kauppapaikoilla on myyty huumausaineita ja huumausaineiksi luokiteltuja lääkeaineita.

Huomioitavaa on se, että rikoksia on tapahtunut jo vuodesta 2013 alkaen, mutta rikosilmoituksista pääosa on kirjattu vuoden 2020 ja vuoden 2019 jälkimmäisen puoliskon aikana, jonka mukaan rikokset poliisin tilastoihin tilastoituvat.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut